Metro-portal.hr

objavljeno 12.05.2013. 11:29:20
DFWZ

Ivana Popović zatvorila Dreft Fashion Week Zagreb

Umjetnošću i humanošću završen je ovosezonski Dreft Fashion Weeka Zagreb jesen/zima 2013/14

Završio je Dreft Fashion Week Zagreb
Završio je Dreft Fashion Week Zagreb (DFWZ)

Posljednja večer programskog dijela Dreft Fashion Weeka Zagreb započela je revijom zagrebačke dizajnerice Ivančice Hrustić koja je inspiraciju za najnoviju kolekciju, kako kaže, pronašla u slici nepoznatog autora, a u svoj magični svijet haljina pozvala je sve žene koje znaju kako istaknuti svoju ženstvenost i unutarnju ljepotu. Ivančica je netom poslije revije dobila i svoje prve velike buyere (kupce) koji su oduševljeni viđenim, naručili kolekciju.  

Što sve može muška košulja?

Za poznatu splitsku dizajnericu, vrhunsku umjetnicu Anu Kujundžić sa sigurnošću se može reći da je jedna od onih koja kroji modne trendove, a ne kopira. Igravši se umjetnošću i modom zajedno, ovaj put Ana se poigrala muškim košuljama koje je neumorno kupovala posljednjih mjeseci te cjelokupnu kolekciju iskrojila i sašila upravo od istih! Košulju kao temeljni motiv i njene dijelove koristila je kao aplikacije od kojih je stvorila nove originalne i dosad neviđene ženske i muške odjevne predmete.

Henriettine kreacije i na britanskom dvoru!

Škotska dizajnerca s londonskom adresom, simpatična Henrietta Ludgate predstavila se minimalističkom i vrhunski strukturiranom kolekcijom koja se jako svidjela prisutnim gostima u Hypo centru, što su i pokazali glasno aplaudirajući. Pažljivo odabranim bojama (ne boje), kvalitetnim materijalima za izradu kolekcije i savršenim krojevima Henrietta je zagrebačkoj publici pokazala zašto se njene kreacije nose čak i na britanskom dvoru.

Ivana Popović i nevinost 23 žrtve mode

Iako iz godine u godinu od nenadmašne umjetnice Ivane Popović očekujemo nešto originalno,  nikad nas uistinu ne može dovoljno pripremiti za ono što dobijemo kao konačan rezultat! Doza umjetnosti, doza kvalitete i doza inovativnosti Ivanin su učinkovit recept. Ovaj put na pisti nisu bile balerine, glumice ili članice lezbijskog zbora kao do sada, već mlade djevojke,  tzv. klonovi današnjeg vremena koji na žalost teško mogu uživati u svojoj mladosti jer su okruženi nametnutim krivim i lažnim vrijednostima, standardima i normama pa ih je nazvala ŽRTVAMA MODE. Među „klonovima", po prvi put na pisti, u ulozi manekenke našla se i Ivanina starija kćer Luna, ali i mlađa Ava te Hannan, kćer Suzy Josipović Redžepagić. Nježnim bež i tek ponekoj crnoj kreaciji, izrađenoj od čiste svile, Ivana je željela naglasiti svu ljepotu nevinosti i čistoće mladosti, ali i ponekog „krivog puta" kojim nažalost odlaze mlade djevojke. Na kraju revije, svi „klonovi" popadali su na pistu od silnog tereta mode i trendova koju „moraju" nositi...

S obzirom da Ivanine revije uvijek imaju i dublji smisao, ali i određenu zadaću, ovaj put cjelokupnu kolekciju namijenila je humanitarnoj akciji „Darujmo ružičasti život". Posebno izrađeni topovi i dio kolekcije donirani su udruzi Europa Donna u čiji rad je Ivana uključena otkako je i sama oboljela od raka dojke što je i pokazala novom kampanjom s poznatim zagrebačkim dizajnerima nakita Mladenom i Petrom Grubićem koji su se pridružili Ivani na pisti, ali i u hvale vrijednoj akciji prikupljanja sredstava za kupnju linearnog akceleratora doniravši sav nakit prikazan na reviji.  

Ana-Marija Kralj i Mirjam Krajina - pobjednice Dreft Next Generation natječaja

U korneru generalnog pokrovitelja Drefta sinoće je proglašen pobjednik modnog natječaja „Dreft next generation". Dobitnice čeka u iznosu od tisuću eura postale su studentice TTF-a Ana-Marija Kralj i Mirjam Krajina koje će se s nagrađenom kolekcijom predstaviti na nadolazećem Dreft Fashion Weeku Zagreb u studenom, točnije od 21. - 23. 11.. Nagradu je mladom dizajneru uručio posebni gost DFWZ-a i jedan od najpoznatijih street style blogera Londončanin, VIP gost ovogodišnjeg DFWZ koji je neumorno sva tri dana fotografirao stil odijevanja Hrvatica i Hrvata, Yvan Rodic - Facehunter.  

Hemingway lounge i The Room za kraj!

Dreft Fashion Week Zagreb završio je After partyjem u Hemingway loungeu te jednom od najpopularnijih klubova u Zagrebu The Roomu gdje su dizajneri zajedno s gostima plesali do jutra proslavivši još jednu uspješnu sezonu DFWZ-a.

12.05.2013. 11:29:20
http://metro-portal.hr/ivana-popovic-zatvorila-dreft-fashion-week-zagreb/78075/