Metro-portal.hr

objavljeno 07.12.2017. 16:01:00
NOVOSTI

Ivan Mladenović imenovan za regionalnog menadžera tvrtke Clico

Fokus kompanije Clico, vodećeg stručnjaka na polju računalnih mreža, bit će na edukaciji tržišta Hrvatske po pitanju sigurnosti kako bi se pripremili za novu regulativu EU koja stupa na snagu iduće godine

Računalne sigurnosti nikad dosta
Računalne sigurnosti nikad dosta (Arhiva)

Clico, regionalni lider u distribuciji mrežnih i sigurnosnih rješenja, najavio je imenovanje Ivana Mladenovića za svog regionalnog menadžera. Ivan će prvenstveno biti odgovoran za tržišta Hrvatske, Srbije i Slovenije, ali i za tržišta BiH, Crne Gore i Makedonije.

Tvrtka Clico, sa sjedištem u Poljskoj i regionalnim uredima u cijeloj srednjoj i istočnoj Europi, najveći je VAD distributer mrežnih i sigurnosnih rješenja s portfeljem koji se sastoji od najprestižnijih svjetskih marki na tom polju. Neke od marki koje Clico zastupa u jadranskoj regiji uključuju Aruba Networks (HPE), Juniper, Forcepoint, SonicWall, Acronis, Rubrik, A10, MobileIron, Rapid7, CyberArk i druge. Pored bogatog portfelja, ono što posebno izdvaja Clico od drugih tvrtki je tehnička podrška korisnicima i fokus na edukaciji tržišta.

"Uspjeh tvrtke Clico u regiji i nevjerojatan rast koji smo imali tijekom proteklih godina samo je dokaz da edukacija i podrška imaju nevjerojatan utjecaj na tržište, dok isključivo fokusiranje na distribuciju nije najbolje rješenje kada su u pitanju tržišta u nastajanju", izjavio je Grzegorz Rospond, zamjenik ravnatelja u tvrtki Clico. "Jako nam je drago što imamo priliku imenovati Ivana Mladenovića za regionalnog menadžera, koji će svojim stručnim i bogatim iskustvom pomoći ne samo u području rasta, već i našim partnerima i krajnjim korisnicima prilikom odabira najboljeg rješenja za njihove potrebe".

Lokalni tim koji će brinuti za kupce iz regije sastoji se od inženjera sa stručnim znanjem u svojim područjima i kao takav će biti zadužen ne samo za podršku postojećim partnerima, već i za konstantnu edukaciju tržišta, posebno u području sigurnosti računalnih mreža. Clico planira organizirati nekoliko tematskih radionica u narednom razdoblju za sve zainteresirane stručnjake, gdje će edukacija obuhvatiti ne samo teorijski dio nego i praktičan rad s rješenjima i najmodernijom opremom koja je dostupna vrlo malom broju tvrtki na hrvatskom tržištu.

"Kada je riječ o sigurnosnoj situaciji IT sustava u Hrvatskoj, ali i u regiji, sigurnost informacijskih sustava je na zadovoljavajućoj razini. Međutim, mali broj tvrtki je angažiran na sprječavanju sigurnosnih propusta. Europska unija ide ka usvajanju propisa koji će značajno pridonijeti poboljšanju kvalitete sigurnosnih rješenja, a sve s ciljem zaštite podataka. Jedan od takvih propisa je GDPR, koji će stupiti na snagu u svibnju iduće godine i koji će utjecati ne samo na tvrtke unutar EU, već i na sve tvrtke koje surađuju s tvrtkama iz EU. Zbog toga ćemo se u narednom razdoblju fokusirati na edukaciju tržišta i partnerstvo s tvrtkama koje se moraju suočiti sa specifičnim i složenim sigurnosnim rješenjima kako bi nastavili poslovanje u regiji ", rekao je Ivan Mladenović, regionalni menadžer tvrtke Clico .

Plan tvrtke Clico za naredno razdoblje na području edukacije su radionice i seminari na temu dizajna i kontrole Wi-Fi sustava, Junos In One Day, korporativne ranjivosti, tehnike hakiranja iz ugla auditora sigurnosti i jesu li SOC (Security Operations Center) pravi odgovor na novi zakon EU o cyber sigurnosti i mnogim drugim.

07.12.2017. 16:01:00
http://metro-portal.hr/ivan-mladenovic-imenovan-za-regionalnog-menadzera-tvrtke-clico/109018/