Metro-portal.hr

objavljeno 21.10.2010. 16:59:02
ATP USPJESI

Ivan Ljubičić u četvrtfinalu Stockholma

Ljubičić je u susretu drugog kola svladao Francuza Arnauda Clementa, a u četvrtfinalu će igrati protiv Ivana Dodiga koji je svladao Tobiasa Kamkea

Ivan Ljubičić
Ivan Ljubičić (Getty Images)

Ivan Ljubičić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Stockholmu. U susretu 2. kola svladao je Francuza Arnauda Clementa sa 6-3, 6-4 nakon sat i 17 minuta igre. Bio je to 12. međusobni susret Ljubičića i Clementa i deseta uzastopna pobjeda našega igrača nakon što je Clement dobio prva dva ogleda.

Početak dvoboja je bio izjednačen do 3-3 u prvom setu, a potom je Ljubičić osvojio pet gemova zaredom koji su mu osigurali prvi set i "break" prednosti u drugom. Tu prednost naš je igrač održao do kraja, a Clement u čitavom susretu nije uspio doći do niti jedne prilike za oduzimanje servisa Ljubičiću.

U četvrtfinalu će Ljubičić igrati protiv našeg drugog predstavnika u Stockholmu Ivana Dodiga. On je u 2. kolu pobijedio Nijemca Tobiasa Kamkea sa 6-1, 6-1.

 

U meču koji je trajao samo 53 minute Dodig je imao tek 49 posto prvog servisa, no i to je bilo dovoljno da bi lakoćom dobio Kamkea. Dodig je imao pet prilika za "break" i sve ih je iskoristio. (hina/metro-portal)

21.10.2010. 16:59:02
http://metro-portal.hr/ivan-ljubicic-u-cetvrtfinalu-stockholma/50088/