Metro-portal.hr

objavljeno 08.01.2010. 20:58:52
TRAŽI SE PRITVOR

Istražni zahtjev zbog prijetnje dizanjem u zrak njemačkog veleposlanstva

Odvjetništvo traži da se protiv muškarca, koji je od Angele Merkel želio da stopira prijam RH u EU jer su "tu svi lopovi", odredi pritvor

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Robert Belošević/Cropix)

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je istražni zahtjev protiv 50-godišnjaka koji je u utorak oko sedam sati iz "Renaulta 4" s 440 litara benzina, parkirana u blizini njemačkog veleposlanstva, prijetio da će sve dignuti u zrak, izvijestilo je danas državno odvjetništvo na internetskim stranicama.

Muškarac je, po navodima odvjetništva, zbog nezadovoljstva dugogodišnjim ostavinskim postupkom i općim stanjem u pravosuđu, a kako bi skrenuo pozornost na sebe, ispred veleposlanstva parkirao auto u koji je unio lance, lokot, cigle, daske za učvršćenje tereta i više kanistara i bačava s više od 440 litara benzina.

Policajcu u osiguranju veleposlanstva, koji ga je došao udaljiti s mjesta na kojem je zabranjeno parkiranje, muškarac je kroz prozor bacio omotnicu s papirima te mu naložio da ju žurno preda u veleposlanstvo ili će "dignuti sve u zrak".

Muškarac je pritom u ruci držao upaljač s otvorenim plamenom iznad otvorene bačve benzina, čime je izravno ugrozio život policajca i većeg broja građana koji su se tu našli, navodi odvjetništvo.

Policijski specijalci uspjeli su ga svladati i uhititi nakon dvosatna neuspješna nagovaranja da se preda.

Odvjetništvo traži da se protiv muškarca odredi pritvor. (hina/metro-portal)

08.01.2010. 20:58:52
http://metro-portal.hr/istrazni-zahtjev-zbog-prijetnje-dizanjem-u-zrak-njemackog-veleposlanstva/30281/