Metro-portal.hr

objavljeno 15.05.2018. 14:01:00
Ang Gey Pin

Istražite fizičke i vokalne sposobnosti na radionici "Pronalazeći iznutra"

Voditeljica radionice singapurska je kazališna umjetnica Ang Gey Pin koja je svoju kazališnu praksu razvijala gotovo cijelo desetljeće kao članica Workcentre-a Jerzya Grotowskog i Thomasa Richardsa

Radionica za umjetnike
Radionica za umjetnike (Edukultura SC)

Radni seminar za umjetnike Sourcing within / Pronalazeći iznutra  s umjetnicom Ang Gey Pin održat će se od 7. do 11. lipnja u &TD-u.

kotizacija za polaznike iz Hrvatske: 500 kn/400 kn studenti

kotizacija za međunarodne polaznike: 1000 kn

Detaljnije informacije te prijave s vašim kratkim motivacijskim pismom i kontaktima šaljite na edukultura.sc@gmail.com najkasnije do 4. lipnja u ponoć.

Voditeljica radionice singapurska je kazališna umjetnica Ang Gey Pin koja je svoju kazališnu praksu razvijala gotovo cijelo desetljeće kao članica Workcentre-a Jerzya Grotowskog i Thomasa Richardsa u paraleli s tai chijem te kao pedagog na brojnim renomiranim institucijama (Grotowski Institutu, Sveučilištima Kent, Yale, Weslayn, Irvine..). Radionica je namijenjena glumcima, pjevačima, plesačima, izvođačima, ali i redateljima, dramaturzima, pedagozima. Gey Pin vodit će sudionike prema razvijanju pristupa kreativnim procesima koji ujedinjuju izvođačeve fizičke i vokalne sposobnosti. Sudionici će se voditi prema otkrivanju načina djelovanja - skladom, namjerom, živošću, bez napora, kontaktom s partnerima, detaljno i jasno. Elementi su mahom preuzeti iz kineskih borilačkih vještina. Vokalne vježbe fokusiraju se na konstantno izoštravanje našeg sluha u skladu s našim srcem te uključuju rad na pjesmama, pjevanju i tekstu. Svaki sudionik predložit će i stvoriti individualni kreativni rad u odnosu prema svom učenju i izvedbenoj umjetnosti kojom se bavi. Zajedno s umjetnicima, Gey Pin će istražiti kako kreativni rad uključuje, živi i teče s našim životom, na oslobađajući način, vodeći nas bliže kreativnosti, u njenom originalnom smislu riječi.

ZA PONIJETI I PRIPREMITI:

Radna sesija u Zagrebu će se ponajprije fokusirati na praktičan pristup radu s glasom (tjelesnom glasu) koji se usredotočuje na brigu o sebi kroz aktivno traženje, konstantno izoštravajući vlastita osjetila i intuitivne odgovore, usklađujući se s našim dubljim potrebama i asocijacijama.

Polja istraživanja uključuju:

• organski odgovor kroz asocijacije, sjećanja, maštu, te kontakte u prostoru, sa samim sobom i drugima;

• aktivan način slušanja, neprestano reagirajući na promjenjivu okolinu;

• pjevanje koje je nalik govoru i obratno;

• fino ugađanje našeg srca prilikom tijekom slijeđenja glazbene partiture i kroz improvizaciju sa zvukovima;

• pjevanje kao način povezivanja sa svojim kulturnim izvorom; i

• pjevanje kao način brige o sebi.

1.1. Molim vas ponesite udobnu odjeću za rad.

1.2. Donesite pjesmu, i tekst, koji su vam bliski i osobno važni (ne duži od 3 minute). Ukoliko svirate glazbeni instrument, možete ga donijeti.

1.3. Za one koji su već radili s Gey Pin, možete joj direktno pisati ako imate specifične potrebe u razvijanju vašeg rada.

Više potražite na Facebooku.

Edukultura SC realizira se uz potporu Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba.

15.05.2018. 14:01:00
http://metro-portal.hr/istrazite-fizicke-i-vokalne-sposobnosti-na-radionici-pronalazeci-iznutra/112129/