Metro-portal.hr

objavljeno 29.08.2010. 19:38:30
IVICA DAČIĆ:

Istraga oko Hypo banke prvenstveno je usmjerena na Hrvatsku

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić tvrdi da je težište austrijske istrage o Hypo banci na Hrvatskoj

Ivica Dačić
Ivica Dačić (Tea Cimaš/CROPIX)

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić rekao je u nedjelju da austrijska policija poslovanje koruške Hypo Alpe Adria Bank istražuje prije svega u Hrvatskoj, ali da će biti provjereno je li bilo i nepravilnosti u Srbiji, javljaju u nedjelju beogradski elektronski mediji.

Dačić je novinarima u Srbiji nakon što se vratio iz dvodnevnog posjeta Salzburgu rekao da je prethodna dva dana razgovarao o istrazi austrijske policije, između ostalih sa šefom austrijske kriminalističke policije Franzom Langom.

"Ono što su oni uočili mi ćemo istražiti do kraja, ali po njihovim je riječima težište istrage na Hrvatskoj", navode mediji Dačićeve riječi.

Sanader i Hypo banka ljubovali za 800 tisuća maraka

Također je rekao da će policija pomoći kako bi se "rasvijetlila istraga koja se tiče Srbije". "Istražit ćemo do kraja" elemente koji se tiču Srbije, rekao je.

Austrijska policija već dulje vrijeme istražuje poslovanje Hypo Alpe Adria Banke koja je umiješana u više skandala u Austriji, Njemačkoj i u zemljama jugoistočne Europe, između ostalih u Hrvatskoj. Jedan od bivših direktora, Wolfgang Kulterer, nalazi se u pritvoru.(hina/metro-portal)

29.08.2010. 19:38:30
http://metro-portal.hr/istraga-oko-hypo-prvenstveno-je-usmjerena-na-hrvatsku/46970/