Metro-portal.hr

objavljeno 03.10.2011. 16:32:00
PRANJE NOVCA

Istraga obitelji Cetinski proširena i na nove članove

Po neslužbenim izvorima 38-godišnjak je Matteo Cetinski, sin Mirka i Vinke, a 48-godišnjakinja i 69-godišnjak su članovi obitelji Sorgo i Hrvatin

Fotografija vijesti

Policija je danas potvrdila sumnju da je devet osoba iz Rovinja u slučaju Cetinski počinilo kazneno djelo pranja novca, čime su ne samo naštetili državi, već su i zlouporabama u kupoprodaji nekretnina naštetili tvrtki Kermas Danka Končara, prenosi Hina.

Po policijskim podatcima, dosad su prijavljene osobe, među kojima je i Vinka Cetinski, na štetu trgovačkog društva iz Pule pribavile za sebe protupravnu imovinsku korist od oko 73 milijuna kuna. Kako bi prikrili pravi izvor novca, 2007., 2008., 2009. i 2010. novac su ulagali u bankovni sustav i sklapali pravne poslove kojima se stječe imovina (nekretnine, vozila, plovila, vrijednosnice).

Dijelom novca, za koji su znali da su ga protupravno pribavili članovi njihovih obitelji, kako bi također prikrili njegov pravi izvor, raspolagali su i 38-godišnjak iz Zagreba te 48-godišnjakinja i 69-godišnjak iz Rovinja.

Po neslužbenim izvorima 38-godišnjak je Matteo Cetinski, sin Mirka i Vinke, a 48-godišnjakinja i 69-godišnjak su članovi obitelji Sorgo i Hrvatin

Po Opašićevim riječima o rezultatima kriminalističkog istraživanja izviješćeno je Županijsko državno odvjetništvo u Puli koje je dostavilo obavijest da je protiv devet osoba, zbog osnovane sumnje da su počinile kazneno djelo protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja - pranje novca, istražnom centru Županijskog suda u Puli podnesen zahtjev za proširenje istrage.

03.10.2011. 16:32:00
http://metro-portal.hr/istraga-obitelji-cetinski-prosirena-i-na-nove-clanove/63936/