Metro-portal.hr

objavljeno 30.04.2010. 22:25:28
IVO JOSIPOVIĆ

Istra je uspješna hrvatska priča

Hrvatski predsjednik istaknuo jekako je Istru već odavno prepoznao kao uspješnu priču i pokretač Hrvatske

(Dragan Matić/CROPIX)

Stoga, kazao je Josipović, hrvatski put u Europsku uniju utrt je upravo na ovim prostorima jer je "Istra pokazala kako se vlastitom pameti, radom i znanjem može uspjeti na dobrobit svih građana".

"Naši najvažniji ciljevi nisu stranački, a jedan od njih je upravo ulazak u EU jer danas nije moguće zamisliti ni jednu uspješnu državu ako nije u velikoj zajednici europskih naroda", rekao je Josipović. Dodao je kako Istra svojim iskustvom i suradnjom s regijama izvan Hrvatske, ali i po toleranciji među ljudima, može biti svima uzor.

"Ja sam prijatelj Istre i to ću ostati. Očekuje nas pobjeda nad krizom, ali i ozbiljne reforme. Stoga su zajedništvo i odlučnost vrline koje će nam biti potrebne", zaključio je predsjednik Josipović.

Istarski župan Ivan Jakovčić kazao je kako je Poreč jedan od gradova predvodnika u Hrvatskoj, a Istra je uspješna upravo zahvaljujući svojim uspješnim gradovima i općinama.

Pozvao je predsjednika Josipovića na nastavak suradnje kakvu je Istra imala s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem.

Porečki gradonačelnik Edi Štifanić kazao je kako Poreč želi partnerstvo s državnim ustanovama, poglavito s Hrvatskim fondom za privatizaciju koji, kako je rekao, "posjeduje velike količine zemljišta na porečkom području".

Nakon svečane sjednice gradskog vijeća Josipović se sastao s porečko-pulskim biskupom msgr. Ivanom Milovanom.

Predsjednik je kasno popodne posjetio i općinu Bale, a večeras u Poreču sajam vina i vinarske opreme "VinIstra", koji je jučer otvoren u športskoj dvorani "Žatiki". (hina/metro-portal)

30.04.2010. 22:25:28
http://metro-portal.hr/istra-je-uspjesna-hrvatska-prica/39058/