Metro-portal.hr

objavljeno 11.08.2008. 00:56:02

Iron Maiden zapalio Split

Unatoč kašnjenju glavne atrakcije, navodno zbog kvara aviona Bruce Dickinsona, ljubitelji heavy metala došli su na svoje u dvosatnom spektaklu na Poljudu.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jadran Babić / CROPIX)

Hajduk je rastužio Splićane, no zato je Poljud gorio kao na najvećem derbiju. Dvije predgrupe uspjele su podići atmosferu, a kad je na pozornicu punu egipatskih simbola izašao Iron Maiden, tridesetak tisuća posjetitelja zbacilo je umor i nervozu zbog čekanja i uživalo.

Prilično standardan set pjesama koji je gotovo jednak na cijeloj turneji „Somewhere Back in Time“ pokriva većinom osamdesete godine prošlog stoljeće, vrijeme kada je Iron Maiden bio na vrhuncu slave. Publika je izbor pjesama popratila oduševljenim klicanjem i pjevanjem sa svojim idolima.

Zanimljivo je da su veći dio posjetitelja činili stranci, što oni koji su došli samo zbog koncerta što trenutni gosti Splita koji su iskoristili priliku pogledati jednu od najvećih svjetskih atrakcija uživo.

Tijekom dana članovi grupe, osim zakašnjelog Dickinsona, šetali su Splitom i uživali u ljetnom ozračju, okruženi fanovima koji su tražili autograme na sve dijelove tijela i odjeće. (METRO)

11.08.2008. 00:56:02
http://metro-portal.hr/iron-maiden-zapalio-split/10755/