Metro-portal.hr

objavljeno 05.12.2021. 11:01:00
NAJAVE

Iron Maiden 22. svibnja u Areni

Britanski svjetski poznati 'metalci' Iron Maiden u sklopu nastavka europskog dijela turneje 'Legacy Of The Beast 2022', zasvirat će i u Zagrebu, u Areni 22. svibnja

Legacy of the Beast
Legacy of the Beast (Arhiva)

Uz Zagreb, na listu već potvrđenih nastupa, dodano je još pet gradova - Beograd, Bukurešt, Kijev, Sofija i Atena.

Ulaznice će se moći kupiti putem sustava Eventim, a kao i uvijek do sad, za članove fan kluba Iron Maiden održat će se ekskluzivna pretprodaja, a potvrđen je i nastup benda "Lord OF The Lost".

Glazbeni spektakl "Legacy Of The Beast" vidjelo je već gotovo dva milijuna ljudi diljem svijeta, a obožavatelji i mediji pozdravili su ga kao najekstravagantniju i vizualno najspektakularniju izvedbu dosadašnje karijere benda, sa set listom najomiljenijih hitova koji predstavljaju presjek glazbenog puta benda kroz desetljeća.

Na turneji će izvesti i neke od pjesama s najnovijeg studijskog albuma "Senjutsu", prvi put uživo, a menadžer benda Rod Smallwood izrazio je zadovoljstvo jer će iduće ljeto bend konačno moći nastaviti turneju "Legacy of the Beast", koja je prvobitno bila predviđena za 2020. godinu te nakon toga dvaput odgađana.

"Oduševljeni smo što smo bili u mogućnosti dodati nastupe u velikim istočnoeuropskim gradovima, uključujući i Ukrajinu gdje nikada nismo svirali. Napravit ćemo nekoliko promjena u produkciji i set listi kako bismo uključili neke pjesme s našeg novog albuma 'Senjutsu' pa će tako nastavak turneje 'Legacy Of The Beast' iz 2022. biti još uzbudljiviji i spektakularniji od hvaljenog originalnog showa", istaknuo je.

Najavljuje i da će "Maidenovci" i dalje svirati sve "hitove" te da će publika moći vidjeti "sve ključne elemente originalne turneje poput Spitfirea, Icarusa, Hella, bacače vatre, pirotehnike i ostalog".

"Samo ćemo malo sve prodrmati, a Trooper Eddie će dobiti ozbiljnu konkurenciju u novom Senjutsu "svijetu" koji dodajemo", dodao je Smallwood.

Glavni vokal "Iron Maidena", Bruce Dickinson jako se veseli povratku benda u Europu. "Jako se veselimo našem povratku u Europu sljedeće godine i sjajno je što smo uspjeli potvrditi Zagreb kao i ostale velike gradove u istočnoj Europi. Sve su to veliki gradovi u kojima nas čeka puno naših vjernih obožavatelja", rekao je.

Uzbuđen je i zbog novih dodataka scenskoj produkciji koje će pokazati obožavateljima. "Cijeli bend je stvarno uživao u dosadašnjem dijelu turneje 'Legacy' i ne možemo dočekati da se vratimo na put, da sviramo uživo, zabavimo se i vidimo vas sve opet!", poručuje. 

05.12.2021. 11:01:00
http://metro-portal.hr/iron-maiden-22-svibnja-u-areni/135458/