Metro-portal.hr

objavljeno 30.12.2009. 20:25:15
PROVLADINI SKUPOVI

Iranski šef policije poručio da u slučaju novih prosvjeda neće imati milosti

General Ismail Ahmadi Mogadam upozorio je protuvladine prosvjednike da ne izlaze na ulice ili će se suočiti s teškim posljedicama

(Getty Images/Arhiva)

Deseci tisuća najvjernijih vladinih pristaša izašli su u srijedu na provladine skupove pri čemu su neki od njih pozivali na smaknuće oporbenih čelnika, dok je šef iranske policije zaprijetio da "neće imati milosti" u gušenju novih prosvjeda reformističkog pokreta.

Provladini skupovi održani su u Širazu, Araku, Komu i Teheranu. Prosvjednici su u glavnom iranskom gradu izvikivali "Smrt Musaviju", aludirajući na oporbenog čelnika Mira Hoseina Musavija. Neki su izvikivali poruke poput "Licemjere treba smaknuti" i nosili transparente kao što je "Žrtvujemo našu krv za vrhovnog vođu".

Vlada je slobodan dan dala svim javnim službenicima i namještenicima i organizirala autobusni prijevoz školske djece i pristaša iz ruralnih područja na skupove.

Zapovjednik policije general Ismail Ahmadi Mogadam upozorio je protuvladine prosvjednike da ne izlaze na ulice ili će se suočiti s teškim posljedicama. Najmanje osam osoba poginulo je u nedjelju u uličnom nasilju, najvećem krvoproliću nakon spornih predsjedničkih izbora u lipnju. (hina/metro-portal)

30.12.2009. 20:25:15
http://metro-portal.hr/iranski-sef-policije-porucio-da-u-slucaju-novih-prosvjeda-nece-imati-milosti/29681/