Metro-portal.hr

objavljeno 18.05.2010. 17:56:31
OD VELESILA

Iran očekuje prihvaćanje dogovora o nuklearnom gorivu

Ako Zapad nastavi tražiti opravdanja, bit će jasno da ih ne zanima rješenje, poručuju iz iranskog ministarstva vanjskih poslova

Iran
Iran (Getty Images)

Iran očekuje da SAD i ostale zemlje saveznice, unatoč svom prvotnom skepticizmu, prihvate dogovor o obogaćivanju nuklearnoga goriva, koji je u ponedjeljak postigao Teheran uz posredovanje Turske i Brazila, rekao je u utorak glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Ramin Mehmanparast.

Glasnogovornik je istaknuo kako je Kina, kao stalna članica UN-ova Vijeća sigurnosti, pozdravila taj prijedlog, ocijenivši ga dobrim načinom za oživljavanje pregovora o nuklearnim aktivnostima Teherana.

"Ako Zapad i dalje nastavi tražiti razna opravdanja, bit će jasno da ih ne zanima rješenje ovoga problema i da nemaju logično rješenje na stolu", rekao je glasnogovornik.

Sjedinjene Države i druge svjetske sile koje pokušavaju riješiti pitanje iranskog nuklearnog programa tvrde kako sporazum postignut uz posredovanje Turske i Brazila u ponedjeljak nije umanjio njihovu zabrinutost kad je riječ o tomu da Iranci i dalje namjeravaju nastaviti raditi na nuklearnom oružju. (hina/metro-portal)

18.05.2010. 17:56:31
http://metro-portal.hr/iran-ocekuje-prihvacanje-dogovora-o-nuklearnom-gorivu/40329/