Metro-portal.hr

objavljeno 07.07.2011. 12:00:00
OPENA

iPhone postaje otvarač za pivske boce

Otvarač od tvrde plastike se može umetnuti na vrh iPhonea. "Svi uvijek imamo mobitele, a vrlo rijetko netko sa sobom nosi otvarač za boce", kazali su inovatori

Opena
Opena (Opena.com.au)

Zadnjih se dana s iPhoneom može učiniti svašta - poslati poruku, snimiti fotografije, surfati internetom, pa čak i telefonirati, a uskoro, zahvaljujući dvojici domišljatih australskih poduzetnika, njime će se moći otvoriti pivska boca, piše Hina. Oni su izmislili "Openu", otvarač od tvrde plastike koji se može umetnuti na vrh iPhonea. "Svi uvijek imamo mobitele, a vrlo rijetko netko sa sobom nosi otvarač za boce", kažu Chris Peters, industrijski dizajner, i Rob Ward, bivši proizvođač alata, objašnjavajući motive za kreiranje ovog proizvoda.

Krenuvši od tri osnovna pravila, da otvarač mora biti tanak, da ni u kojem slučaju ne smije ogrebati iPhone i da mora otvoriti bocu bez ikakva pritiska na telefon, njih su dvojica uspješno razvila prototip. Također, dizajniran je tako da ni pri najgorem mućkanju pivska pjena ne može poprskati mobitel.

Ideju su prvo objavili na Facebooku, a zatim i na posebnoj internetskoj stranici i zahvaljujući donacijama već prikupli dovoljno novca za komercijalnu proizvodnju i prodaju koja će krenuti u kolovozu. Cijena je 40 australskih dolara (220 kuna), a oni koji su potpomagali razvoj "Opene" donacijama dobit će je za 30 dolara (165 kuna).

07.07.2011. 12:00:00
http://metro-portal.hr/iphone-postaje-otvarac-za-pivske-boce/61039/