Metro-portal.hr

objavljeno 10.09.2013. 21:20:00
APPLE

iPhone 5S i 5C predstavljeni, što ima novo

Tim Cook i njegov tim predstavili su iPhone 5C i iPhone 5S, a najjeftiniji iPhone prodavat će se za 99 dolara, ali uz dvogodišnji ugovor

Predstavljeni najjači i najslabiji iPhone
Predstavljeni najjači i najslabiji iPhone (Apple)

Svoje je izlaganje započeo Tim Cook koji nije previše sklon atraktivnim najavama kao što je to znao raditi Steve Jobs. Pozdravio je i gledatelje u Pekingu, Berlinu i Tokiju. Prvo je ukratko najavljen novi iOS 7 operativni sustav čija se službena premijera očekuje 18. rujna, no ovo je bila odlična prilika da najave novi operativni sustav koji će biti prilično zanimljiv.

Cook očekuje kako će u narednih mjesec dana prodati oko 700 milijuna uređaja. Pomalo se cinički osvrnuo na Android i Windows Phone i dao do znanja kako je iOS 7 bolji.

Prvi smartphone koji je predstavljen je iPhone 5C, o njemu je govorio Phil Schiller, čelni čovjek marketinga u Appleu. Ne dolazi u crnoj boji (ali u crvenoj, plavoj, žutoj zelenoj i bijeloj), očito nju čuvaju za iPhone 5S. Kućište je od polikarbonskih materijala, dok je sprijeda i dalje staklo. Ima 40% brži procesor i 62% bržu grafiku, a koštat će samo 99$.

Ekran je Retina i veličine 4 inča (326 dpi, točaka po inču), radi na A6 procesoru, Straga je iSight kamera od 8 MP i s 3x zoomom, dok je prednja kamera HD rezolucije. I baterija bi trebala trajati duže. Podržavat će više različitih LTE mreža (širom svijeta), kao i Bluetooth 4.0. Dizajn a više boje pomalo podsjećaju na Nokije.

Glavna zvijezda večeri bio je iPhone 5S, kojeg u Appleu smatraju najnaprednijim pametnim telefonom današnjice. Dolazi u tri boje - srebrna, zlatna i siva (nema crne?). Radit će na novom A7 procesoru 64-bitne arhitekture s više od milijardu tranzistora. Spomenuto je i kako će iPhone 5S dobiti i nove aplikacije.

Više pročitajte na portalu Racunalo.com

10.09.2013. 21:20:00
http://metro-portal.hr/iphone-5s-i-5c-predstavljeni-sto-ima-novo/80384/