Metro-portal.hr

objavljeno 11.07.2010. 17:11:41
IDEALAN ZA GAMING

iPad postaje sve popularniji za igranje video igara

Oko 28 posto korisnika iPada koristi ga uglavnom za gaming jer pruža "najugodnije iskustvo za igranje video igara"

ipad
ipad (Getty Images)

Nedavno provedeno istraživanje Resolve Market Researcha pokazuje kako popularni tablet iz Applea, iPad, polako uzima sve veći komad udjela na tržištu handheld konzola. Prema istraživanju, 28 posto ispitanih vlasnika iPada izjasnilo se kako je njihova primarna upotreba ovoga tableta upravo za gaming svrhe. 23 posto ispitanika je izjavilo kako u izboru između iPada, pametnih telefona i prijenosnih konzola, upravo iPad pruža "najugodnije iskustvo za igranje video igara".

Zanimljivo je i kako je 38 posto ispitanika na pitanje "Koji prijenosni uređaj nemate interesa kupiti nakon posjedovanja iPada?", odgovorilo - "prijenosnu konzolu". Sony i Nintendo imaju o čemu razmisliti, no znali su oni to i prije, sad je sve samo malo jasnije.

>>8 stvari koje trebate znati o iPadu

Nintendo očito ima politiku da se bori protiv Appleova pristupa gamingu u pokretu, a ono što smo za sada vidjeli od Sonya sastoji se samo od promocije "pravog handheld gaminga" putem simpatičnog momka Marcusa koji svoj PSP ne bi mijenjao ni za novi par crvenih Jordanica.

HCL Gaming portal 28 posto korisnika iPada koristi ga uglavnom za gaming

11.07.2010. 17:11:41
http://metro-portal.hr/ipad-postaje-sve-popularniji-za-igranje-video-igara/44336/