Metro-portal.hr

objavljeno 04.03.2011. 21:10:24
POD POVEĆALOM

Interpol izdao globalnu 'narančastu uzbunu' protiv Gadafija

Interpolova narančasta ili crvena uzbuna ne znače nalog za uhićenje, ali se izdaju kako bi pomogle državama da uđu u trag ilegalnoj imovini ili osumnjičenicima čije se izručenje traži

Moamer Gadafi
Moamer Gadafi (Getty Images)

Interpol je u petak izdao globalnu "narančastu uzbunu" protiv libijskog čelnika Muamera Gadafija i 15 njegovih najbližih suradnika kako bi policija diljem svijeta pomogla provedbi UN-ovih sankcija.

Interpol je najavio da će se razmjenjivati informacije o Gadafiju i ljudima iz njegova najbližeg okruženja kako bi službenici na granici mogli djelovati u skladu sa zabranom putovanja i zamrzavanjem imovine, prema sankcijama koje je Vijeće sigurnosti UN-a uvelo tijekom vikenda.

"Pojedinci na koje se odnosi narančasta uzbuna bili su uključeni u planiranje ili izvršenje napada na civilno stanovništvo, uključujući i bombardiranja iz zraka", navodi Interpol.

Interpolova narančasta ili crvena uzbuna ne znače nalog za uhićenje, ali se izdaju kako bi pomogle državama da uđu u trag ilegalnoj imovini ili osumnjičenicima čije se izručenje traži.

04.03.2011. 21:10:24
http://metro-portal.hr/interpol-izdao-globalnu-narancastu-uzbunu-protiv-gadafija/56121/