Metro-portal.hr

objavljeno 21.04.2010. 00:10:00
NITKO NIJE NEPOBJEDIV

Inter potopio Barcelonu na San Siru, Španjolci tri puta vadili loptu iz mreže

Povela je Barcelona pogotkom Pedra Rodrigueza u 19. minuti, izjednačio je Wesley Sneijder u 30., da bi pobjedu Interu donijeli Maicon u 48., odnosno Diego Milito u 61. minuti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
U prvoj utakmici polufinala nogometne Lige prvaka Inter iz Milana je na San Siru svladao Barcelonu sa 3-1 (1-1).

Povela je Barcelona pogotkom Pedra Rodrigueza u 19. minuti, izjednačio je Wesley Sneijder u 30., da bi pobjedu Interu u nastavku svojim pogocima donijeli Maicon u 48. i Diego Milito u 61. minuti. Agresivnom igrom na čitavom terenu igrači Intera uvelike su omeli Barcelonu u uspostavljanju njezine prepoznatljive igre kratkih pasova kojom zagospodare terenom, te apsolutno zaslužili veliku pobjedu protiv europskog prvaka.

Posebna pozornost posvećena je trenutačno najboljem svjetskom igraču Lionelu Messiju kojega su defenzivni veznjaci Intera u potpunosti zaustavili. Messija su uspješno čuvali Thiago Motta i Esteban Cambiasso, a u pomoć su im pravovremeno prilazili i Javier Zanetti, te Maicon, pa se omaleni Argentinac praktički nije vidio na travnjaku San Sira.

Inter je bio opasniji od samoga starta, a prvu veliku prigodu imao je Diego Milito u 17. minuti. Eto'o je uputio precizan udarac ka vratima Valdesa sa 20-ak metara, vratar Barcelone loptu je uspio samo kratko odbiti, a na odbijenu loptu prvi je natrčao Milito koji je sa samo pet metara, doduše iskosa, promašio vrata.

Kazna za taj promašaj uslijedila je samo dvije minute kasnije kada je Barcelona povela. Maxwell je na lijevom krilu pobjegao Interovim braničima, spustio se do gol-aut linije, a onda povratnom loptom pronašao Pedra koji je sa 13 metara preciznim udarcem pogodio mrežu.

Milito je u 27. minuti propustio još jednu odličnu priliku za Inter i tada se činilo kako bi se argentinski napadač mogao pretvoriti u tragičara utakmice. Pandev je smirio loptu za Milita koji je potom ponovno s pet metara iskosa bio neprecizan. Ipak, Milito se za svoje promašaje kasnije iskupio s dvije asistencije i pogotkom, te se pretvorio u junaka.

Prvo je u 30. minuti uspio prihvatiti loptu u kaznenom prostoru Barcelone, te ju, okružen trojicom suparničkih igrača, proslijedio na lijevu stranu gdje je u prazan prostor utrčao Sneijder, te Nizozemcu nije bilo teško neometanom svladati Valdesa.

Potpuni preokret dogodio se već u trećoj minuti nastavka kada je Milito dugom loptom izbačen u kazneni prostor Barcelone, uslijedilo je dodavanje za natrčalog Maicona koji je spretno uspio poslati loptu iza leđa Valdesa.

Svoj obol pobjedi Intera dao je i vratar Julio Cesaar koji je u 54. minuti izvrsnom intervencijom spriječio Pedra da udarcem glavom nakon kornera poravna rezultat. Sjajnu partiju Diego Milito okrunio je golom za 3-1 u 61. minuti. Eto'o je ubacio s desnog krila za Sneijdera, ovaj je loše zahvatio loptu, ali je Milito odlično pratio akciju, te s tri metra zakucao loptu u mrežu.

Do kraja utakmice igrači Intera su se zadovoljni rezultatom, ali i iscrpljeni ubitačnim tempom u kojemu su odigrali prvih sat vremena, povukli na svoju polovicu, te je Barcelona zagospodarila terenom. Ipak, do smanjenja rezultata europski prvak nije uspio stići. Najveću prigodu za 3-2 imao je Gerard Pique u 86. minuti kada je uspio svladati i Julija Cesara, ali je njegov udarac s gol-linije izbio Lucio.

Uzvrat je 28. travnja na Camp Nou.

INTER - BARCELONA 3-1 (1-1)

Strijelci: 0-1 Pedro (19), 1-1 Sneijder (30), 2-1 Maicon (48), 3-1 D. Milito (61).

Inter: Julio Cesar; Maicon (Chivu, 73), Samuel, Lucio, Zanetti; Thiago Motta, Cambiasso, Sneijder; Eto'o, D. Milito (Balotelli, 75), Pandev (Stanković, 56)

Barcelona: Valdes; Daniel Alves, Puyol, Pique, Maxwell; Xavi, Sergio, Keita; Messi, Ibrahimović (Abidal, 62), Pedro

Sudac: Benquerenca (Portugal)

Gledatelja: 80.000

(hina/metro-portal)

21.04.2010. 00:10:00
http://metro-portal.hr/inter-potopio-barcelonu-na-san-siru-spanjolci-tri-puta-vadili-loptu-iz-mreze/38318/