Metro-portal.hr

objavljeno 22.05.2010. 22:40:17
NA TRONU EUROPE

Inter osvojio Ligu prvaka, junak večeri je Diego Milito

Olićev Bayern bio je nemoćan protiv Intera koji je ove sezone osvojio talijansko prvenstvo, kup, a sada i Ligu prvaka - oba velika gola postigao je Milito

Diego Milito Inter Liga prvaka
Diego Milito Inter Liga prvaka (Getty Images)

Nogometaši milanskog Intera novi su prvaci Europe nakon što su u finalnom dvoboju Lige prvaka u Madridu svladali minhenskog Bayerna s 2:0 (1:0).

S dva pogotka junaka utakmice Argentinca Diega Milita Inter je nakon 1964. i 1965. osvojio treći naslov europskog klupskog prvaka za milanski klub. U utakmici koja je većim dijelom bila "šahovski dvoboj" dvaju trenera - Jose Mourinha i Louisa van Gaala - presudila je Militova učinkovitost i korištenje pogrešaka spore i trome Bayernove obrane.

Sami podatak da na utakmici nije zabilježeno niti jedno zaleđe dovoljno govori s koliko su opreza oba trenera pristupila utakmici godine, a u toj igri se nije mogao istaći niti Ivica Olić, koji je u prvom dijelu pokušavao i bio najbolji Bayernov igrač, a u drugom se posve iscrpio čekajući pravu loptu od suigrača.

Milito je do prvog zgoditka došao u tri poteza, Milito je ispucanu loptu proslijedio do Sneijdera, a ovaj mu je vratio na pravi način, pa je argentinski velemajstor smireno pogodio mrežu. Najveću priliku Bayern je promašio u 50. minuti kada je Mueller posve sam sa šest metara pogodio Julia Cesara. Na drugoj strani, Milito je u 70. minuti iskoristio i svoju drugu prigodu, slomio van Buytena i s lakoćom opet svladao Butta.

Bavarci su dokraja pokušavali na sve načine i zamjenama, pa je Olić u 74. minuti ustupio mjesto Gomezu, ali unatoč ukupno nevjerojatnih 70 posto posjeda lopte, njemački prvak nije našao put do mreže.

Inter je nacionalnom prvenstvu i Kupu pridodao i osvojenu Ligu prvaka, te je u prilici ponoviti nevjerojatnih šest trofeja Barcelone iz prošle sezone.

Bayern Muenchen: 22-Hans Joerg-Butt; 21-Philipp Lahm, 5-Daniel van Buyten, 6-Martin Demichelis, 28-Holger Badstuber; 10-Arjen Robben, 17-Mark van Bommel, 31-Bastian Schweinsteiger, 8-Hamit Altintop (Miroslav Klose 63); 11-IVICA OLIĆ (Mario Gomez 74), 25-Thomas Mueller.

Inter Milano: 12-Julio Cesar; 13-Maicon, 25-Walter Samuel, 6-Lucio, 26-Cristian Chivu (Dejan Stankovic 68); 4-Javier Zanetti, 19-Esteban Cambiasso, 10-Wesley Sneijder; 9-Samuel Eto'o, 22-Diego Milito (Marco Materazzi 90+2), 27-Goran Pandev (Sulley Muntari 79).

(hina/metro-portal)

22.05.2010. 22:40:17
http://metro-portal.hr/inter-osvojio-ligu-prvaka-junak-veceri-je-diego-milito/40669/