Metro-portal.hr

objavljeno 25.05.2012. 15:31:41
INMUSIC 2012

INmusic festival predstavio inovativne sadržaje

Sedmo izdanje INmusic festivala održat ce se posljednjeg vikenda u lipnju, točnije 28., 29. i 30. lipnja, na jarunskom Otoku hrvatske mladeži

Organizatori INmusica predstavili inovativne programe
Organizatori INmusica predstavili inovativne programe (INmusic)

Na današnjoj konferenciji za novinare organizacijski tim INmusic festivala predstavio je mnogobrojne novosti ovogodišnjeg izdanja festivala.

Sedmo izdanje INmusic festivala održat ce se posljednjeg vikenda u lipnju, točnije 28., 29. i 30. lipnja, na jarunskom Otoku hrvatske mladeži u Zagrebu, a posebna novost ovogodišnjeg festivala su brojni programi i sadržaji koji su predstavljeni na konferenciji za novinare.

Predstavljeni su glazbeni programi, koncerti i DJ program; Main Stage, World Stage, Night Stage, Axe After Party, Nissan Jukebox, Jack Party, Tko pjeva zlo ne misli, Silent Party i Ko to tamo peva, te zanimljivi dodatni sadržaji festivala kao što su izložba Multikulturalizam u glazbi, Tesla Boat Show, Nargila Chill Out, Face painting i Cocktail Bar, posebne pogodnosti poput kampa, popusta Hrvatskih željeznica, besplatnog prijevoza i još bogatije ugostiteljske ponude koja ove godine nudi više od 50 vrsta jela.

"Brojnim novim dodatnim sadržajima INmusic festival ce od ove godine realizirati značajan potencijal glazbenoga festivala, a to je mogućnost stvaranja jedinstvenog ugođaja gdje će publika uz vrhunski glazbeni program imati priliku doživjeti inovativne i jedinstvene programe. Time ce se INmusic pozicionirati kao jedinstven festival u regiji po ugođaju i iskustvu koji pruža posjetiteljima. Inovativne sadržaje kao što su "Ko to tamo peva", s originalnim autobusom iz legendarnog filma ili ambijent iz filma "Tko pjeva zlo ne misli" još jednog filmskog klasika ili Tesla Boat Show, pa Nissan Human Jukebox publika ce moci po prvi put doživjeti na INmusic festivalu", rekao je Zoran Marić, direktor INmusic festivala.

DODATNI SADRŽAJI

Tko pjeva zlo ne misli

Prema nazivu kultnog hrvatskog filma ili "komedije s pjevanjem", priprema se posebna pozornica i program "Tko pjeva zlo ne misli", odnosno "Retro Party s pjevanjem". Glazbeni program uz sastave Boom Pacha Boom, dElvisi, DJ program, karaoke... Ambijent programa ureden je posebno u stilu filma "Tko pjeva zlo ne misli".

Ko to tamo peva?

Balkan Party! Malo tko ne zna za legendarni film "Ko to tamo peva". Još jedan program koji je dobio naziv po legendarnom filmu bit će okosnica programa "Balkan Partya", na kojem je organiziran koncertni program uz grupe Pozdrav Azri, Zykopops i DJ program. Poseban detalj je originalni autobus iz filma koji će samo za ovu priliku napustiti Jadran film i doputovati do Otoka mladosti na Jarunu. Ovo je hommage legendarnom filmu i jedinstvena uspomena s INmusic festivala.

Nissan Jukebox

Jedini svjetski "ljudski jukebox" ekskluzivno na INmusic festivalu! Nissan Jukebox je poseban audiovizualni show koji uključuje čitav sastav, sound system i light show, i to sve - u jednom jukeboxu veličine prikolice! Energični, pustolovni i urnebesni (i pomalo otkačeni), ovaj božanstveni jukebox roden je iz skršenog karavana iz 1960. godine, koji se uzdigao kao feniks iz pepela i postao mobilni glazbeni spektakl.

Posjetitelji su pozvani da biraju jednu od 35 pjesama po vlastitom izboru i dožive ih uživo - iz ljudskog jukeboxa. Jazz, folk, rock, techno, reggae, bluegrass, hip hop, thrash metal, balade ali i trenutne hitove sa glazbenih ljestvica, sve je u igri. Ukratko, ljudski jukebox dolazi iz Velike Britanije, duhoviti su, nevjerojatno zabavni i potpuno jedinstveni.

Tesla Boat Show

Osim brojnih glazbenih sadržaja na kojima ce publika moci uživati na INmusic festivalu, priprema se i posebno natjecanje pod nazivom "Tesla Boat Show", gdje ce sudionici moći pokazati svoje vještine u upravljanju brodićima na daljinsko upravljanje. Na posebno označenoj stazi za danjeg svjetla na jarunskom jezeru bit ce organizirano natjecanje brodića, a pobjednike očekuju i posebne nagrade. Ovo je mala posveta izumitelju daljinskog upravljanja, velikom Nikoli Tesli.

Axe After Party

Kupola je vec poslovično dobro mjesto za noćnu zabavu uz DJ program. U posebno uredenom ambijentu kupole posjetitelje očekuju i dodatna iznenađenja osim glazbenog programa Eddya Ramicha, Human Woman Dj seta i drugih. Osim Axe Aftera, Axe je pripremio još jedno veliko iznenađenje na glavnoj pozornici. No, budući da je riječ o iznenađenju, to će biti moguće saznati isključivo na INmusic festivalu.

Silent Party

ta da je ove godine Silent Party preseljen u prekrasni šumoviti dio otoka na istočnoj strani te je korištenje slušalica besplatno za sve posjetitelje. Posjetitelje će zabavljati Silent Party DJs!

Jack Party

Kao što i sam naziv kaže, ovo je posebna zona na prostoru festivala u kojoj se priprema zabava uz DJ program usmjeren na rock'n'roll, country, blues... Naravno, uz čašicu Jack Daniel's-a.

Tko još nije isprobao ovaj inovativni event, vrijeme je da to ucini na ovogodišnjem INmusicu! 

Night Stage

Već je poznato da je noćna pozornica INmusica mjesto gdje party traje do kasnih noćnih ili ranih jutarnjih sati i ujedno je i najposjećeniji noćni program. Uz DJ program DJ Frajmana, Ilka Čulića i drugih, ovo je mjesto za ples i ludi provod nakon što otvorene pozornice utonu u san iščekujuć novi festivalski dan!

Solarni Cocktail Bar

Šareni kokteli u najljepšem dijelu otoka uz dobru muziku čine savršeno mjesto za druženje i chillanje. Coctail Bar smješten je u samom centru Solarnog pleksusa na Otoku mladosti, izmedu kamenih instalacija, koje posjetitelji INmusica vole okupirati za trajanja festivala. Izvrsno mjesto za minglanje, čavrljanje, druženje po danu, predvečer, navečer...

Nargila Chill Out Bar

Nakon što se prođe čitav Otok mladosti, nakon što se pogledaju i poslušaju mnogobrojni koncerti, pravo mjesto za malo chillanja je Nargilla Chill Out Bar. U ugodnom i posebno uredenom ambijentu, prava je prilika za opuštanje s prijateljima i iskušavanje mirisnih duhana nargile.

Multikulturalizam u glazbi (MiM)

"Multikulturalizam u glazbi" ili "Multiculturalism in Music" je pilot projekt realiziran u suradnji izmedu tri najveca regionalna festivala popularne glazbe - Taksirat (Skopje), INmusic (Zagreb) i EXIT (Novi Sad).

Cilj projekta je ukazati na važnost postojanja i očuvanja kulturoloških razlika kao i stavljanje naglaska na često zanemaren ili nedovoljno prepoznat utjecaj koji kulturne raznolikosti imaju pri oblikovanju suvremene i popularne kulture. Na festivalu će posjetitelji imati priliku pogledati postav izložbe te poslušati glazbu na posebno osmišljenoj aplikaciji na računalu, a planira se i druženje sa izvođačima koji nastupaju u sklopu projekta MiM.

Face Painting i prodaja festivalskih memorabilija za humanitarnu akciju "Palčić gore!"

INmusic festival poziva sve posjetitelje da jednom malom, ali velikodušnom gestom, na ovogodišnjem festivalu sudjeluju u plemenitoj akciji pomoći onima kojima je to najpotrebnije. INmusic festival pridružuje se velikoj humanitarnoj akciji organiziranjem oslikavanja lica ili "Face paintinga" te prodajom festivalskih memorabilija za humanitarnu akciju "Palčić gore!". Oslikavanje lica jednim od ponuđenih motiva moguće je za simboličnu cijenu od 20 kuna.

Osim face paintinga, prihod od prodaje festivalskih memorabilija također će se donirati za akciju "Palčić gore!". Sva sredstva prikupljena na INmusic festivalu utrošit će se za kupnju inkubatora za Petrovu bolnicu u Zagrebu.

Kamp i izleti

I ove će godine posjetiteljima INmusic festivala biti na raspolaganju sedmodnevni kamp sa nizom zanimljivih sadržaja i najboljim osobljem. Kamp je smješten na Otoku hrvatske mladeži, a bit će otvoren za posjetitelje od 26.06. do 02.07. Osim toga, moguće je rezervirati jednodnevne izlete na atraktivne lokacije u Hrvatskoj, kamperima je omogućeno besplatno čuvanje stvari, besplatni wi-fi i niz drugih pogodnosti.

Ugostiteljstvo

Neizostavan dio festivala je svakako i ugostiteljska ponuda koja se svake godine sve više obogaćuje, pa tako i ove. U ponudi ce se tako naći čak više od 50 vrsta hrane, medu kojima i domaci specijaliteti poput makovnjače te kineska, indijska, vegetarijanska, slastice i druge vrste hrane.

HŽ popust i besplatan prijevoz na Jarunu

Hrvatske željeznice odobravaju svim posjetiteljima INmusic festivala popust u visini 40% od redovne prijevozne cijene, u 1. i 2. razredu, svih redovnih vlakova, za sve posjetitelje festivala koji dolaze iz cijele Hrvatske kao i iz Slovenije. Osim toga, na Jarunu će za vrijeme održavanja festivala prometovati autobus od dva moguća ulaza na Jarun (Hrgovići i Hrvatskog sokola), sve do ulaza na festival.

Cijena festivalske ulaznice (za dva dana):

340 kn 19.04. - 28.06.2011.

Dnevne ulaznice:

Dnevne ulaznice bit će dostupne isključivo na blagajni festivala po jedinstvenoj cijeni od 300 kn.

Kamperske ulaznice:

150 kn

Prodajna mjesta:

Tisak media centri

www.ticketpro.hr

25.05.2012. 15:31:41
http://metro-portal.hr/inmusic-festival-predstavio-inovativne-sadrzaje/71340/