Metro-portal.hr

objavljeno 29.06.2012. 16:44:14
RECENZIJA

INmusic 7 - nulti dan

Recesija se vidi, ali INmusic i dalje izgleda kao ozbiljan i velik festival

Gorillaz Sound System oduševili su publiku
Gorillaz Sound System oduševili su publiku (Metro)

Nulti dan INmusica uvijek izaziva nedoumice - je li potreban ili nije? Suočeni s gubitkom glavnog sponzora i zahtjevima Holdinga za plaćanjem najma, organizatori su ipak uspjeli napraviti prilično dobar nulti dan koji je zadovoljio desetak tisuća posjetitelja.

Da bi Murphyjev zakon potvrdio svoje postojanje, jedna od najvećih atrakcija cijelog festivala, Plan B, otkazali su nastup samo dan prije. Organizatori su reagirali stvarno brzo i učinkovito i doveli Let 3. Jest da su u zadnja dva mjeseca dva puta svirali u Zagrebu, ali na velikom stageu na otvorenom funkcionirali su sjajno, a publika je odlično reagirala.

Ostali sadržaji festivala nešto su skromniji nego prije, no i novosti koje su uveli su zainteresirale ekipu. Živi jukebox je privukao gomilu ljudi, nargila chill out je sjajna ideja, kao i kreveti vani, ponuda hrane je stvarno internacionalna i raznovrsna, a ni cijene nisu pretjerane.

Zvijezde večeri su tako ispali Gorillaz Sound System. Iako nisu pravi Gorillazi, zapalili su kompletan otok, pogotovo kad su svirali Gorillaze, a obrade klasika naišle su na oduševljenje publike. Standardno vizualno sjajni, bili su i u sviračkoj formi, tako da je velika većina posjetitelja otišla kući zadovoljna.

Dan prvi (zapravo drugi) donosi New Order kao headlinere, koje dobar dio Zagreba očekuje već desetljećima. 

29.06.2012. 16:44:14
http://metro-portal.hr/inmusic-7-nulti-dan/72289/