Metro-portal.hr

objavljeno 03.12.2022. 11:01:00
OSVRT

Imaginarni prijatelj Miljenka Jergovića

Ova knjiga sa spomenutim naslovima može biti i zgodno uputstvo za čitanja u bliskoj budućnosti ili u nekim boljim vremenima potencijalnog čitatelja

Imaginarni prijatelj
Imaginarni prijatelj (Arhiva)

Nedavno je objavljena knjiga poznatog i cijenjenog književnika Miljenka Jergovića (koga Martens spominje kao budućeg dobitnika Nobela s ovih prostora), autora vrlo plodnog i još važnije čitanog.

Riječ je o zbirci kraćih promišljanja o ključnim književnim djelima suvremene civilizacije, o onim naslovima koje smo ili pročitali ili smo ih trebali pročitati ,zgodna , prihvatljiva naslova Imaginarn prijatelj, na preko 300 stranica, u izvrsnoj opremi, koja po svemu sudeći može uspješno izdržati višekratna listanja i čitanja.

Naravno, ova knjiga sa spomenutim naslovima može biti i zgodno uputstvo za čitanja u bliskoj budućnosti ili u nekim boljim vremenima potencijalnog čitatelja.

Valja reći i to, ne moramo se složiti s mislima Miljenka Jergovića, ali mu ne možemo odreći iznimnu kvalitetu njegovih fino profiliranih tekstova, razigran, lepršavi stil.

Knjigu ne moramo pročitati u jednom dahu, možemo je slobodno odlagati koliko puta želimo i iznova joj se vraćati, ništa ne gubeći.

03.12.2022. 11:01:00
http://metro-portal.hr/imaginarni-prijatelj-miljenka-jergovica/140248/