Metro-portal.hr

objavljeno 15.11.2010. 12:17:19
FESTIVAL AUDIO - VIZUALNIH UMJETNOSTI

Illectricity interact festival uskoro u Zagrebu

Osim zabavnog dijela, unutar festivalskog tjedna i zadnjeg vikenda održat će se besplatne radionice, predavanja, VJ prezentacije..

Illectricity interact festival
Illectricity interact festival (Illectricity interact festival)

Illectricity interact festival, festival je audio-vizualnih umjetnosti koji će se od 26. studenog - 04. prosinca održati na različitim lokacijama u gradu: stara tvornica Jedinstvo, Autonomni Kulturni Centar Medika, Klub Sirup, Kino Klub Grič, Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, Multimedijalni institut...

Osim zabavnog dijela, unutar festivalskog tjedna i zadnjeg vikenda održat će se besplatne radionice, predavanja, videoskop, itd.

Ovogodišnji festival podržan je od strane: Ministarstva kulture i Gradskog ureda za kulturu.

Program:

subota/ 20.11./ Klub Kino Grič / 22h
Fade in party w. cfsn DJs:
dubway, phillipe, funk guru, basta
besplatan ulaz + festivalski info point

Uz čašicu informacija vezanih uz nadolazeći festival, confusion DJs lagano će vas zagrijati u klupskom dijelu kina Grič, sve do 2 sata ujutro.

petak/ 26.11./ AKC Medika / 23h
Zagreb sound clash
Bassinvaders! vs Kontrapunkt vs DUBstepKLUB vs Confusion
30kn do ponoći / 40 nakon

U duhu Jamajkanske sound system clash tradicije, sada ćete po prvi put i u Zagrebu imati priliku navijati za vaš najdraži zvuk uz pionire zagrebačke bass music scene. Pobjednik je ekipa koja vas najviše digne na noge i ruke. Zato dođite, plešite, skačite i vičite - Reeewind!

subota/ 27.11./ Sirup/ 23h
5. Nucomers night
iggy dub & aeon + nucomers
20kn do ponoći / 30 nakon

Peti po redu natječaj za mlade i neafirmirane DJ-e i producente dovest će nam na scenu nove snage koje će se ove godine predstaviti u klubu Sirup. Osim ovogodišnjih nucomera, confusion je pozvao i dva DJ-a koja su već nastupila na nucomersima 2008. i 2009. godine, da usporedbe radi odmjere snage!

četvrtak/ 02.12/ Klub Kino Grič/ 20h
Videoskop + after party w. cfsn DJs
besplatan ulaz

Videoskop je svojevrsni live video-session na kojem sudjeluju domaći i međunarodni VJ-i. Svaki VJ ima oko 8 minuta da ispriča svoju priču i da se predstavi u sasvim drugačijem okruženju, a publika može, zavaljena u udobna sjedala, gledati i uživati u apstraktnim video kolažima koje inače mogu vidjeti jedino u klubovima.

subota/ 04.12/ Pogon Jedinstvo/ 23h
(stara tvornica pored kluba Močvara)
Main festival night

audio:
Hot City (Moshi Moshi Records, UK) - http://www.myspace.com/hotcitybass
Black Sun Empire (BSE Recordings, NL) - http://www.blacksunempire.com/
Oneman (Rinse.FM, UK) - http://www.mixcloud.com/oneman/
Piece Of Shh... LIVE (Svetlana Industries, RS) - http://www.myspace.com/pieceofshh
Robert Radamant LIVE (egoboo.bits, HR) - http://www.myspace.com/robertradamantsco
+ cfsn DJs

cfsn.jpg
Confusion

video & instalacija: MOE 2

Ulaz: 55 kuna u pretprodaji / 65 kuna na dan
Pretprodajno mjesto: Rockmark - glazbena knjižara (Berislavićeva 13)
Program proveden u suradnji sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade

Glavna večer u staroj tvornici Jedinstvo mnoge vjerojatno najviše i asocira na illectricity festival. Upravo u tom magičnom prostoru, na glavnoj festivalskoj večeri gostovali su mnogi poznati glazbenici kao što su: Rustie, Deadbeat, Jon Hopkins, D-bridge, Cooly G, Peverelist, Various Production, Jahcoozi, CLP, Al Haca, Mary Anne Hobbs, Klute, Panacea, itd.

Naravno, niti jedna glavna večer ne prolazi bez neizostavne MOE video instalacije.

nastupaju:

Hot City
Gdje ima dima, ima i vatre! Razlog zbog kojeg se tolika prašina digla oko Hot City jest upravo njihova neodoljiva kombinacija starog i novog, urbani bass pristup inspiriran starim njujorškim houseom, 2-stepom, garageom i old skool raveom, jedinstveni stil koji je osvojio publiku i muzičke krugove sa svojim plesnim beatovima i energičnim vibeom.

Oneman
Oneman je jedan od najcjenjenijih DJ-a na UK bass glazbenoj sceni. Njegova specijalnost je u načinu na koji različite žanrove spaja u plesan i zanimljiv, a istovremeno kvalitetan i smišljen set!

Činjenica da je Loefah 2008. izabrao upravo Onemana (koji je samo DJ, ne i producent) da predstavlja Generation Bass na BBC Radio 1 Experimental, emisiji Mary Anne Hobbs, dovoljno govori o kvaliteti njegovih DJ setova.

Black Sun Empire
Na svjetskoj turneji povodom četvrtog studijskog albuma, Black Sun Empire će po treći put izmamiti osmijehe na vaša lica. Za stara i nova vremena! Jer BSE nisu više samo poznati kao vrhunski drum'n'bass producenti i DJ-i, već su se momci jednako uspješno ulovili i u koštac sa dubstepom! Album "Lights and Wires" najbolje predstavlja njihovu svestranost, a opet nepogrešivo odaje jedinstveni zvuk ovog nizozemskog trija koji je svojim stilom osvojio cijeli svijet.

Više informacija o radionici produkcije illektronske glazbe, Ableton radionici i VJ radionici uskoro!

Potražite više informacija na www.illectricity.com

15.11.2010. 12:17:19
http://metro-portal.hr/illectricity-interact-festival-uskoro-u-zagrebu/51219/