Metro-portal.hr

objavljeno 17.06.2011. 17:12:00
PREVENCIJA

Ikea pojačala osiguranje zbog nekoliko incidenata

Ikea je odluku donijela nakon serije eksplozija manjih eksplozivnih naprava postavljenih u prodavaonicama

Ikea
Ikea (Wikipedia)

Ikea je u petak objavila da je pojačala osiguranje u svojim prodavaonicama u Europi kako bi se kupci osjećali sigurnije pošto se proteklih tjedana dogodilo nekoliko manjih eksplozija na nekoliko prodajnih mjesta, javlja Hina.

"Pošto nam je sigurnost najvažnija i želimo da se kupci u Ikei osjećaju sigurnima, odlučili smo pojačati osiguranje u svim svojim prodavaonicama u Europi", izjavila je glasnogovornica tvrtke Ylva Magnusson za agenciju AFP. "Činimo to, među ostalim, i većim brojem čuvara", rekla je ne želeći objasniti koje još mjere uvodi Ikea.

Ikea je odluku donijela nakon serije eksplozija manjih eksplozivnih naprava postavljenih u prodavaonicama.

U eksploziji 10. lipnja u Dresdenu ranjeno je dvoje kupaca kojima je bilo potrebno bolničko liječenje. Budilice u koje su postavljene eksplozivne naprave eksplodirale su u prodavaonicama u Belgiji, Francuskoj i Nizozemskoj 30. svibnja nisu nikog ranile nisu su načinile štetu.

Magnusson je istaknula da tvrtka "nije primila nikakve prijetnje, a nije bilo ni bilo kakvih drugih znakova povećane opasnosti", nego je odlučila pojačati osiguranje samo radi prevencije kako bi se posjetitelji osjećali sigurnije.

17.06.2011. 17:12:00
http://metro-portal.hr/ikea-pojacala-osiguranje-zbog-nekoliko-incidenata/60270/