Metro-portal.hr

objavljeno 15.03.2015. 08:45:00
ŠAMAR

IKEA gasi svoje stranice u Rusiji?

IKEA je najavila u petak da će ukinuti internet stranicu u Rusiji koja bi mogla kršiti zakon protiv homoseksualne propagande u toj zemlji.

Putin definitivno nije gay friendly
Putin definitivno nije gay friendly (Arhiva)

IKEAće zatvoriti stranicu pod naslovom IKEA Family Live jer bi se "izvjestan broj članaka tog časopisa on line mogao povezati s propagandom" čime bi se kršio zakon o homoseksualnoj propagandi koji je proglasio ruski predsjednik Vladimir Putin 2013.

Zakon kojim se kažnjava 'propaganda netradicionalnih seksualnih orijentacija među maloljetnicima', koristi se za zabranu prosvjeda homoseksualaca i posebno za krivično gonjenje osnivača internet stranice koja nudi savjete maloljetnim homoseksualcima.

'Pridržavamo se zakona zemalja u kojima poslujemo te, kako bi spriječili svako kršenje zakona, odlučili smo prekinuti objavljivanje web časopisa u Rusiji', piše u priopćenju IKEA-e.

Časopis IKEA Family Live objavljuje se u 25 zemalja u on line ili tiskanoj inačici te prikazuje fotografije i intervjue s obiteljima 'bez obzira na spol ili seksualnu orijentaciju', po Ikei.

Po ruskom zakonu, IKEA bi mogla biti osuđena na kaznu višu od 15.000 eura ili prekid djelovanja u zemlji na razdoblje od 90 dana ako prekrši zakon.

15.03.2015. 08:45:00
http://metro-portal.hr/ikea-gasi-svoje-stranice-u-rusiji/90616/