Metro-portal.hr

objavljeno 11.03.2012. 17:59:22
FINANCIJSKI PROBLEMI

Igrači Rangersa pristali na smanjenje plaća i do 75 posto

"Najprije je prijetila opasnost da iz kluba ode između osam i 11 igrača, ali su oni ipak pristali da im se smanji plaća", rekao je stečajni upravitelj kluba

Fotografija vijesti

Škotski prvoligaš Glasgow Rangers ostao bi bez velikog broja igrača da nogometaši nisu pristali da im se smanje plaće i do 75 posto, izjavio je stečajni upravitelj kluba Paul Clark, javlja Hina.

"Najprije je prijetila opasnost da iz kluba ode između osam i 11 igrača, ali su oni ipak pristali da im se smanji plaća. Čak i da je jedna skupina igrača bila otpuštena kao višak, bilo bi potrebno ostatku smanjiti plaću 50 posto. U najgorem mogućem scenariju, klub je mogao ostati bez 20 nogometaša", izjavio je Clark.

Rangersi su sredinom veljače zbog dugova otišli u stečaj, a ovaj tjedan je konzorcij na čelu s bivšim direktorom Paulom Mareyem ponudio spašavanje kluba. Klubu je zbog stečaja oduzeto 10 bodova u prvenstvu, tako da je Celtic na korak do osvajanja titule prvaka.

Osim toga, Rangersi sljedeću sezonu vjerojatno neće sudjelovati u europskim natjecanjima jer do 31. ožujka moraju ispuniti sve financijske uvjete da bi dobili licencu UEFA-e.

11.03.2012. 17:59:22
http://metro-portal.hr/igraci-rangersa-pristali-na-smanjenje-placa-i-do-75-posto/69036/