Metro-portal.hr

objavljeno 30.01.2020. 13:29:00
NAJAVE

Igor Geržina slavi 50. rođendan u kazalištu Komedija

Koncertom „Na pola puta" Igor će publici ponuditi velik dio svojeg dugogodišnjeg stvaralaštva

Sjajan koncert, dođite
Sjajan koncert, dođite (Arhiva)

Hvaljeni hrvatski saksofonist Igor Geržina sprema posebno iznenađenje za svoju publiku u nedjelju 23. veljače u zagrebačkom kazalištu Komedija. Naime, svoj pedeseti rođendan odlučio je proslaviti u društvu prijatelja i vrsnih glazbenika. Ovom prigodom Igor priprema samo najbolju glazbu za sve prisutne na koncertu pod nazivom "Na pola puta". 

Gosti koji će upriličiti koncert su brojni poznati glazbenici: Massimo, Gabi Novak, Vanda Winter, Saša Lozar, Ivana Kindl, Zagrebački kvartet saksofona, Ervin Baučić i zbor Mozartine.

„Nakon što je moj koncert 'Saksofon i ja - naših prvih 30 godina' izazvao golemi interes i tražila se karta više, često dobivam upite o tome kada će novi koncert. Već tada sam shvatio da bi bilo izvrsno ponovno napraviti nešto slično. Spojit ću proslavu okruglih 50. godina života s koncertom i time publici pokloniti još jednu odličnu svirku s vrhunskim gostima. Spremamo puno slatkih iznenađenja, kao što i priliči jednoj rođendanskoj proslavi", otkriva nam Igor.

Popularni saksofonist višestruki je dobitnik nagrade Porin, nagrade Status te brojnih drugih nagrada i priznanja. Njegove skladbe mogle su se čuti i na američkim radio postajama gdje su ga voditelji simpatično prozvali „Croatian Sensation".

Osim toga, Igor ima i pjesmu posvećenu svojem psu, francuskoj buldogici Duški, album s božićnim pjesmama, kao i album s obradama najljepših dalmatinskih pjesama. 

Koncertom „Na pola puta" Igor će publici ponuditi velik dio svojeg dugogodišnjeg stvaralaštva. Odsvirat će najbolje skladbe sa šest studijskih albuma, a izvest će i brojne pjesme nastale u suradnji s mnogim poznatim glazbenim imenima.

Igorovi koncerti prava su poslastica za glazbene znalce pa ne sumnjamo da će tako biti i ovom prilikom te da ćemo svi zajedno tu večer uživati i na najljepši mogući način podržati stvaralaštvo i proslaviti rođendan ovog vrhunskog umjetnika.

Koncert počinje u 19:30 sati, a cijena ulaznice je 120 kuna. Ulaznice se može kupiti putem sustava ulaznice.hr 


 

30.01.2020. 13:29:00
http://metro-portal.hr/igor-gerzina-slavi-50-rodjendan-u-kazalistu-komedija/123456/