Metro-portal.hr

objavljeno 03.03.2010. 12:09:34
BAR - BOLJARE

IGH i Tehnika još nisu službeno obaviješteni o raskidu ugovora za autocestu

Nadležno crnogorsko vijeće zaključilo je da dokumentacija hrvatskog konzorcija nije u skladu s ugovorom o koncesiji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix)

Institut IGH i Tehnika izvijestili su danas Zagrebačku burzu i Hanfu da još nisu zaprimili obavijest o raskidu ugovora za gradnju autoputa Bar - Boljare u Crnoj Gori, koja je vrlo izvjesna nakon jučerašnje sjednice nadležnog crnogorskog vijeća koje je zaključilo da dokumentacija koju je dostavio hrvatski konzorcij nije u skladu s ugovorom o koncesiji i predložilo tamošnjoj vladi raskid ugovora.

Obavijest o raskidu ugovora IGH-u i Tehnici nije stigla od Ministarstva prometa, pomorstva i telekomunikacija Republike Crne Gore kao ni od tamošnjeg Vijeća za izgradnju autocesta u Crnoj Gori niti od Komisije za provođenje natječajnog postupka i pregovaranja, kaže se u obavijestima tih tvrtki.

O raskidu ugovora IGH nije izvijestio ni voditelj konzorcija, Konstruktor-inženjering, dodaje se.

Takva obavijest, međutim, vrlo je izvjesna. Crnogorski ministar prometa i pomorstva Andrija Lompar izjavio je da bankovna jamstva koja je Konstruktor dostavio vijeću ne zadovoljavaju tražene zahtjeve, pa je predloženo vladi da ugovor poništi, odnosno proglasi ga ništavnim.

Vijeće je vladi Crne Gore preporučilo da odmah počnu razgovori s drugorangiranim ponuđačem, grčko-izraelskim konzorcijem HCH Actorom. (hina/metro-portal)

03.03.2010. 12:09:34
http://metro-portal.hr/igh-i-tehnika-jos-nisu-sluzbeno-obavijesteni-o-raskidu-ugovora-za-autocestu/34502/