Metro-portal.hr

objavljeno 15.04.2008. 00:20:21

IGH će graditi vojnu bolnicu u Kazahstanu

IGH u ovom trenutku ima ugovorenih poslova u vrijednosti od 1,2 milijarde kuna, što, ako se uzme u obzir da godišnji obujam obavljenih poslova iznosi oko 600 milijuna kuna, predstavlja ugovorene poslove za naredne dvije godine, rekao je jučer na konferenciji za novinare direktor IGH Jure Radić.

Jedan od novodobivenih poslova je projekt vojne bolnice u Astani, glavnom gradu Kazahstana, neto korisne površine od oko 35 tisuća četvornih metara, čija bi izgradnja trebala započeti do kraja ove godine, zbog čega projektna dokumentacija treba biti dovršena u ljeto, rekao je Radić.

UgovoriVrijednost ugovorenih poslova tvrtke za iduće dvije godine iznosi 1,2 milijarde eura.Vrijednost tog projekta je ugovorna tajna, a Radić je na pitanje jesu li u dobivanju tog projekta IGH-u koristile političke veze dviju zemalja istaknuo da je tvrtka posao dobila ‘poslovnim kanalima’, jer su u toj zemlji od javnih češći pozivni natječaji, a da političke veze pomažu da se tvrtkama otvaraju vrata novih tržišta.

Na Kosovu je pak IGH, kao prva hrvatska tvrtka od proglašenja samostalnosti, već odabran za izradu projekta magistralne ceste Priština-Uroševac, i to po pravilima Europske investicijske banke koja financira ovaj projekt. (HINA) 

15.04.2008. 00:20:21
http://metro-portal.hr/igh-ce-graditi-vojnu-bolnicu-u-kazahstanu/5859/