Metro-portal.hr

objavljeno 25.06.2013. 09:45:00
BILI SMO ...

Iggy Pop furiozno zaključio nulti dan INmusica

Možeš ti pokušavati imati istu energiju kao Iggy Pop koliko želiš, ali ne možeš ga nadmašiti

Bloc Party je zagrijao publiku
Bloc Party je zagrijao publiku (Metro)

INmusic festival počeo je bolje nego što se moglo i očekivati, jer doživjeti Iggy Popa uživo s njegovim Stoogesima u paklenom raspoloženju vrijedi svake kune koje su posjetitelji dali za sva tri dana festivala.

Zašto početi recenziju sa završnim koncertom? Zato što nakon njega zaboraviš sve što je bilo do tada. Iggy Pop je navršio 66 godina, ali i dalje izlazi na stage kao da mu je 18 i divlja po njemu kao da mu je 13. 

Žestoki Stoogesi pratili su frontmana bez ikakve zadrške, pa nije ni čudo da su svi koje je Iggy pozvao na stage nakon 20-ak minuta, a popelo ih se pedesetak, popadali od umora dok je Iggy i dalje razvaljivao, snažno i beskompromisno od početka do kraja. Fantastično!

Prvi poznatiji tijekom dana bili su australski Airbourne čija je jasna želja da postanu novi AC/DC, no ipak su im idoli još uvijek nedostižni, makar energije ne nedostaje. Nakon njih je na World Stage izašla ženska ekipa iz Stealing Sheepa koja je lagano zagrijavala ekipu za Bloc Party.

Britanci su se nedvojbeno oduševili prijemom publike koja ih je tretirala kao zvijezde bitno jačeg ranga nego što jesu, no stalne promjene instrumenata i tužnjikavo pjevanje lagano histeričnih pjesama ipak nije bilo osvježenje večeri kakvo se očekivalo.

Frenkie je na World Stageu dobio podršku Ede Maajke i svojim beskompromisnim rimama odradio stvar kako spada, šteta jedino što mu je pola publike nestalo prema Main Stageu čim su zagrmjeli Iggy i The Stooges.

Cjelodnevna kiša ipak je stala u pravom trenutku, čak je i sunce pomilovalo organizatore tako da nije bilo previše kaljuže, ali problem je nastao na blagajnama zbog fiskalizacije. Zašto moraju biti centralne blagajne znaju samo organizatori, a gužve koje su se stvorile ulaze u legendu. Uglavnom, tko ima pivu u ruci može mirno dobiti neki orden strpljivosti. 

Balkan party Ko to tamo peva bio je skromno posjećen, normalno za nulti dan, Šuma Striborova otvarala se cijelu večer da bi na kraju ipak počeo DJ party u njoj, a bilo je i ekipe koja se ludo zabavljala na karaokama u Tko pjeva zlo ne misli šatoru.

Večeras čekamo Arctic Monkeys kao headlinere večeri, javit ćemo vam sutra kako je bilo.

Pogledajte galeriju fotografija nultog dana.

25.06.2013. 09:45:00
http://metro-portal.hr/iggypop-furiozno-zakljucio-nulti-dan-inmusica/78931/