Metro-portal.hr

objavljeno 19.12.2009. 19:25:17
TEMPERATURNI ŠOK

Snijeg će brzo nestati - idućeg tjedna proljetne temperature

Temperatura bi od ponedjeljka trebala postepeno rasti do čak 14 ili 15°C koliko se očekuje u petak koji bi mogao biti sunčan

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ivo Ravlić/Cropix)

Snijeg koji je tijekom današnjeg i protekla dva dana zameo veliku većinu Hrvatske kako se čini neće poživjeti dulje od nekoliko dana.

Temperature koje su u većini zemlje debelo ispod, a u primorskim krajevima oko nule, tijekom idućeg bi tjedna, prema najavama Državnog hidrometeorološkog zavoda, trebale drastično porasti.

Već u nedjelju trebalo bi doći do razvedravanja, a temperature bi u središnjoj i zapadnoj Hrvatskoj u ponedjeljak mogle doseći 2 do 3°C.

Od utorka do petka slijedi povrat oblaka i moguće padaline, ali u obliku kiše jer bi temperatura trebala nastaviti postepeno rasti do čak 14 ili 15°C koliko se očekuje u petak kada bi opet trebalo doći i do razvedravanja.

Ukoliko je sedmodnevna prognoza DHMZ-a točna treba se pripremiti za pravi temperaturni šok u obliku porasta temperature za čak 25 stupnjeva u samo dva do tri dana, a u obzir treba uzeti i veliku količinu vode koja bi zbog najavljene kiše i brzog otapanja velike količine snijega mogla stvoriti nove probleme.

Uz to, valja imati na umu i kako bi zbog naglog zatopljenja moglo doći do pojačanog širenja prehlade, gripe i drugih sezonskih zaraznih bolesti.

19.12.2009. 19:25:17
http://metro-portal.hr/iduceg-tjedna-proljetne-temperature/28950/