Metro-portal.hr

objavljeno 24.11.2010. 07:33:15
CRVENA OKTAVA

Idemo u Beč! sa Zagrebačkom filharmonijom

Na rasporedu su djela Haydna, Mozarta i Beethovena, još jedna poslastica za ljubitelje ozbiljne glazbe

Crvena oktava donosi djela bečkih majstora
Crvena oktava donosi djela bečkih majstora (ZF)

Tri velika majstora bečke klasike i četiri vrsna solista Zagrebačke filharmonije vode Vas u jedan i jedinstveni - Beč! Novi glazbeni susret u Crvenoj oktavi i koncert "Idemo u Beč" zaista je jedinstveno glazbeno putovanje. Zato: Krenite s nama i nećete požaliti!

Nakon svjetskih pijanista, violinista i violončelista, na 7. koncertu u sezoni četiri solista Zagrebačke filharmonije predstavit će se u skladbi Sinfonia concertante Josepha Haydna. Nakon praizvedbe u Londonu, o ovom briljantnom djelu The Morning Herald zabilježio je: "Novo Haydnovo djelo prikazalo je sve vrsnoće glazbe... predanost, lakoću, emociju i originalnost". --- Ništa manje ne očekujemo u petak, 26.11. od prvorazrednih glazbenika Zagrebačke filharmonije!

Jedan i jedinstveni - Beč! Za kojim su svi žudili i u kojem su svi željeli biti. U kojem su se svi htjeli potvrditi, ali i kojeg su se svi bojali, jer je imao najzahtjevniju publiku i najoštrije kritičare. Grad koji je volio umjetnost, ali je prije svega obožavao glazbu. U kojem su svi disali duhom "zabave i veselja", kako je zabilježio jedan putopisac potkraj 18. stoljeća.

U tom i takvom Beču veliki Wolfgang Amadeus Mozart skladao je savršeno oblikovanu Serenatu notturnu, KV 239 kojom će maestro Stefan Lano otvoriti ovu koncertnu večer u bečkom tonu. A zaključit će je još jednim remekdjelom bečke skladateljske škole, simfonijom nad simfonijama - veličanstvenom Petom simfonijom Ludwiga van Beethovena.

Ovakvo glazbeno putovanje jednostavno se ne propušta!

Stoga požurite po svoju kartu, jer - "Idemo u Beč"!

24.11.2010. 07:33:15
http://metro-portal.hr/idemo-u-bec-sa-zagrebackom-filharmonijom/51674/