Metro-portal.hr

objavljeno 31.05.2011. 20:15:00
NEŠTO DRUGAČIJE

Ideje za kreativne kockice leda

Male čarolije kocke leda pretvaraju u privlačna i ukusna osvježenja na tulumima i paklenim vrućinama

Led
Led (Free Digital Photos/Wikipedia)

Kocka leda može biti puno više od male porcije zamrznute vode. Mogućnosti ima bezbroj, a jedino pravilo je da je vodu prije zamrzavanja potrebno prokuhati ili filtrirati kako bi se sadržaj kasnije bolje vidio. Neke od osvježavajućih ideja kojima možete zadiviti goste i uljepšati svako piće su:

Punjene kocke leda
Posude za led prvo napunite zanimljivim i ukusnim sadržajem a tek onda ih do vrha napunite vodom. Na primjer, u svaku kocku možete staviti po jedan gumeni bombon ili kockicu čokolade ako pripremate hladni kakao ili kavu. Lijepo izgledaju i cvjetovi (tratinčice, ljubičice).

Voće kao led
Za sokove i koktele posebno je atraktivan led u kojem se nalazi komadić voća - naranče, limuna, banane, višnje, maline ili grožđa. Ako je voće posebno vodenasto, možete ga zamrznuti u posudi za led i bez vode - dinja, lubenica, nektarina, breskva...

Šarene kockice
Svaka kockica može imati drugu boju ako umjesto vode koristite voćne sokove - naranču, brusnicu, višnju, multivitamin. Posebno motivirani mogu napraviti višeslojne kockice u različitim bojama - trećinu posude prvo napunite sokom od naranče pa pričekajte da se zamrzne, potom dodajte sloj soka od višnje pa pričekajte da se zamrzne i na kraju multivitamin ili ananas.

Jogurt
Posude za led napunite voćnim jogurtom kojeg nakon zamrzavanja možete iskoristiti za fine osvježavajuće shakeove ili mali desert. Kako bi zamrznuta masa bila što ukusnija, prije zamrzavanja možete u voćni jogurt umiješati svježe pirirano voće. Ledeni voćni jogurt možete napraviti i sami od zamrznutog voća, šećera u prahu po želji i jogurta (ili Creme Fraichea). Izmiksajte sve sastojke i zamrznite u posudi za led.

31.05.2011. 20:15:00
http://metro-portal.hr/ideje-za-kreativne-kockice-leda/59536/