Metro-portal.hr

objavljeno 30.01.2014. 15:02:00
VEZE

Idealno vrijeme za ljubav u danu je ...

Treba li uopće spominjati koliko nam ovaj ubrzani tempo života, stres i brojne obaveze ostavljaju malo vremena za voljenu osobu

Kada se možete napokon posvetiti partneru
Kada se možete napokon posvetiti partneru (Shutterstock)

Koliko nam ljubavi oduzima moderno doba, pitali su se američki znanstvenici koji su pokušali utvrditi koje je doba dana najbolje za ljubav, razmjenu nježnosti i bliskost sa partnerom.

Na uzorku od 1.500 parova starih između 35 do 65 godina i njihovog ponašanja tijekom dva mjeseca ispitivanja, rezultati su pokazali da je sres i užurbani stil života stvarno uzeo velik danak.

Naime, partneri se tijekom dana posvećuju svojim ili zajedničkom obavezama tako da tek u 20.05 mogu naći vremena da zajedno sjednu.

Ipak, potrebno je još gotovo 40 minuta da bi zaboravili na dnevne događaje, sve prokomentirali i potpuno se opustili, tako da je pravo vrijeme za maženje i iskazivanje bliskosti u 20.44.

Istraživanje je usput pokazalo da je i dalje vrlo prisutna tradicionalna podjela poslova, pa 60 posto žena kad dođe kući priprema večeru, dok je kod pranja suđa ipak nastupilo moderno doba, pa samo 40 posto žena mora brinuti o prljavom posuđu, ostatak rješavaju muškarci.

30.01.2014. 15:02:00
http://metro-portal.hr/idealno-vrijeme-za-ljubav-u-danu-je/82985/