Metro-portal.hr

objavljeno 14.03.2017. 20:01:00
BROJKE

Idealna razlika u godinama za vezu

Za uspješn vezu i brak osim ljubavi postoji i matematička formula, koja se krije u razlici između godina

Koliko je - savršeno?
Koliko je - savršeno? (Dreamstime)

Kako do kvalitetne veze ili braka pitanje je koje muči većinu ljudi, a to ovisi o cijelim nizu faktora - od ljubavi preko odricanja do razumijevanja, no jeste li razmišljali o brojkama? Da vas ne zbunjujemo, radi se o godinama partnera, još preciznije - razlici u njima.

Naime, prema istraživanju provedenom na 3.000 žena i muškaraca diljem Europe postoji formula koja povećava šanse za uspjeh veze ili braka. Riječ je o razlici u godinama između partnera koja, kako tvrde znanstvenici, ima idealnu brojku.

Psiholozi tvrde da veza u kojoj je muškarac stariji od žene pet godina ima najveće šanse za uspjeh. Suprotno tome, veze u kojima je muškarac stariji 20 godina ili više imaju najmanje šanse za kvalitetan zajednički život.

Dokazano je kako žene emotivno sazrijevaju puno ranije od muškaraca te je razmak od 3 do 5 godina dovoljan da bi partneri bili na istoj emocionalnoj razini.

Očekivano, partneri različitih generacija gotovo sigurno će imati različite poglede na životne vrijednosti, drugačiji ukuse i stavove, zbog čega s vremenom može doći do nerješivih nesuglasica.

14.03.2017. 20:01:00
http://metro-portal.hr/idealna-razlika-u-godinama-za-vezu/103685/