Metro-portal.hr

objavljeno 18.01.2010. 23:37:17
SERIE A

Ibrahimović dobio nogometnog Oscara

Zlatan Ibrahimović proglašen je najboljim igračem i strancem u Italiji za 2009. godinu u izboru Udruge igrača

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Bivši napadač milanskog Intera, a od ljeta član Barcelone Zlatan Ibrahimović proglašen je za najboljeg igrača u Italiji u 2009. godini u izboru Udruge igrača.

Ibrahimović u izboru za nogometnog "Oscara" u Italiji za 2009. godinu osvojio nagrade za najboljeg igrača i najboljeg stranca. Prošle je sezone sa 25 pogodaka bio prvi strijelac Serie A, te je bio najzaslužniji za Interov naslov prvaka.

"Nedostaje mi Italija. U pet sam godina provedenih ovdje mnogo toga i naučio, ali i osvojio. No, sada uživam u Španjolskoj i obožavam Barcelonu", kazao je Ibrahimović na dodjeli nagrada.

Nagradu za najboljeg trenera dobio je strateg Intera, kontroverzni Portugalac Jose Mourinho, a Inter je ujedno proglašen i momčadi godine.

Nagradu za najboljeg talijanskog igrača dobio je veznjak Rome Daniele De Rossi, najboljim vratarom proglašen je Interov čuvar mreže Julio Cesar, najbolji branič u izboru igrača je stoper Juventusa Giorgio Chiellini, dok je napadač Milana Alexandre Pato dobitnik nagrade za najboljeg mladog igrača. (hina/metro-portal)

18.01.2010. 23:37:17
http://metro-portal.hr/ibrahimovic-dobio-nogometnog-oscara/30942/