Metro-portal.hr

objavljeno 05.06.2011. 12:42:00
PERIOD TRACKER

iBaby generacija: Zatrudnite uz pomoć iPhonea

Aplikacije za iPhone postaju uobičajena stvar i kad je u pitanju pravljenje beba. Tehnologija je zaista postala neizostavan dio naših života

iBaby
iBaby (Deviantart)

Djeca koja su stvorena i rođena uz pomoć jedne aplikacije za iPhone okosnica su nove kategorije kojom se mediji razbacuju na sve strane - iBebe. Za samo nekoliko dolara, žene mogu primiti obavijest na svojem iPhoneu o najplodnijim danima u mjesecu. Drugim riječima, u danom trenutku se aktivira alarm za pravljenje beba.

Dr. Joel Bernstein, medicinski direktor klinike za potpomognutu oplodnju Fertility East iz Australije, kazao je: „Kad vidimo parove koju pokušavaju dobiti bebu savjetujemo im da se služe identičnim sustavom praćenja dana, a to je sad dostupno i na iPhoneu i vrlo je jeftino i praktično."

Dr. Bernstein, piše portal DailyTelegraph.com.au, tvrdi da aplikacije za smartphone postaju uobičajena stvar među njegovim klijentima.

„Većina mojih klijenata već je nabavila aplikaciju, oni su tehnološki osviješteni i svatko od njih posjeduje iPhone", rekao je. Svaka pomoć koja je dostupna ženi  s namjerom da zatrudni je sjajna, dodao je Bernstein napomenuvši da iPhone jednostavno olakšava život ljudima. Portal navodi primjer 27-godišnje Holly Adamson koja je koristila aplikaciju Period Tracker kako bi predvidjela najbolji trenutak da zatrudni. Nije prošlo puno vremena i rodila joj se prva iPhone beba Milla.

Sociolozi se slažu da je tehnologija danas postala neizostavan dio ljudskih života do te mjere da je žene danas koriste kako bi lakše ostale trudne kao što se vidi iz primjera Adamsonove. Tehnologiju nosimo posvuda, ona je postala produžetak naših tijela; više se ne radi samo o zabavi; tehnologija omogućuje puno praktičniji i funkcionalniji život, no to je sad već tema za neki drugi članak.

05.06.2011. 12:42:00
http://metro-portal.hr/ibaby-generacija-zatrudnite-uz-pomoc-iphonea/59751/