Metro-portal.hr

objavljeno 30.01.2011. 18:45:00
ČESTITKE I NEVJERICA

I Slovenci hvale hrvatsko skijanje

Većina čestita hrvatskim skijašima na velikim uspjesima, a ima i onih koji navode da je za nazadovanje slovenskog skijanja "zaslužno" i vodstvo njihova skijaškog saveza

Fotografija vijesti

Dvostruka pobjeda Hrvata u Chamonixu, Povijesni dan za hrvatsko skijanje, Nevjerojatna siječanjska serija Ivice Kostelića - to su samo neki od naslova na sportskim i drugim portalima u Sloveniji nakon kombinacijske utrke u kojoj su se Ivica Kostelić i Natko Zrnčič Dim popeli na pobjedničko postolje, a još dvojica naših skijaša osvojila bodove u toj disciplini, prenosi Hina. 

Slovenska nacionalna televizija nije prenosila utrku iz Chamonixa jer nije nastupio nijedan slovenski natjecatelj, a blokirala je i drugi program HTV-a jer je u isto vrijeme bio prijenos skijaških skokova iz Wilingena, gdje su nastupali i Slovenci. No, popodne je objavila snimku utrke za superkombinaciju, a na svom portalu u svom i putem reakcija ljubitelja skijanja kojima je za raspravu otvorila svoj portal objavila je niz pohvala na račun Kostelića i napretka hrvatskog bijelog sporta općenito.

"Slovenski skijaši nisu nastupili u Chamonixu, ali da vam je netko prije 15 godina rekao da će Hrvati na nekoj skijaškoj utrci osvojiti dva prva mjesta biste li mu vjerovali?", pitanje je koje je svojim gledateljima u komentaru postavila slovenska televizija. U forumu na njihovim internetnim stranicama javilo se vrlo mnogo ljubitelja skijanja, a većina ih navodi da tako nešto ne bi niti u snu mogli očekivati prije 15 godina, kad su Ivica i Janica Kostelić tek započinjali svoje prve skijaške uspjehe, a slovensko skijanje bilo u velikom usponu.

Najgledanija slovenska komercijalna televizijska postaja, ljubljanski POP-TV, objavila je i portret Ivice Kostelića kojega je proglasila "osobom tjedna", uz simpatičnu oznaku kako je on "najbolji skijaš koji govori slovenski". Kostelić je naime za spomenutu postaju dao intervju na slovenskom jeziku s minimalnim "purgerskim" naglaskom, dokazavši se tako još jednom i kao poliglot.

30.01.2011. 18:45:00
http://metro-portal.hr/i-slovenci-hvale-hrvatsko-skijanje/54737/