Metro-portal.hr

objavljeno 24.07.2011. 19:39:00
I BOGATI PLAČU

I sam Berlusconi nemoćan protiv talijanske birokracije

Svom silnom bogatstvu i moći usprkos, Silvio muku muči sa birokracijom lokalnih vlasti koje mu mjesecima ne žele izdati dozvolu za gradnju fontane na njegovom imanju

Fotografija vijesti

Bez obzira na činjenicu da je talijanski premijer te jedan od najbogatijih ljudi u Italiji, birokratske zavrzlame nije uspio izbjeći ni Silvio Berlusconi, piše Hina. Kako pišu talijanski mediji, Silvio se požalio kako mu lokalne vlasti već neko vrijeme otežavaju gradnju fontane na njegovom imanju na Sardiniji.

"Čak i s desničarskom mjesnom vladom morao sam mjesecima čekati da bih sagradio fontanu na terenu od milijun četvornih metara", požalio se premijer novinarima nakon sjednice vlade, najavljujući svoju pravnu bitku s birokratima.

"Gradilište mi je mjesecima bilo zatvoreno jer nisam mogao dobiti dozvolu mjesne vlade. Naša javna uprava je iznimno spora i nedjelotvorna. To je birokratska represija", istaknuo je.

Berlusconi, treći po veličini bogatstva u Italiji, posjeduje brojne vile u Italiji i inozemstvu, među kojima i vilu Certosu na Sardiniji, luksuzno imanje na više desetaka hektara, s brojnim bazenima, na kojemu je sagradio umjetni vulkan ne bi li zadivio goste.

U vili Certosi primio je mnoge državnike, među njima Tonyja Blaira i Vladimira Putina, a organizirao je i poznate "bunga bunga" zabave na koje je pozivao oskudno odjevene djevojke.

24.07.2011. 19:39:00
http://metro-portal.hr/i-sam-berlusconi-nemocan-protiv-talijanske-birokracije/61632/