Metro-portal.hr

objavljeno 05.05.2013. 09:20:00
MA DA?

I prevelika sreća donosi stres

Ako ste mislili da stres dolazi samo u lošim situacijama, razmislite još jednom jer nije tako

Zašto mi nije lajkao fotku već dvije minute!! :)
Zašto mi nije lajkao fotku već dvije minute!! :) (Arhiva)

Stres dolazi kad se poremeti fizička i mentalna ravnoteža, a obično zaboravljamo da se to događa i kod sretnih događaja, ne samo kod negativnih. Stoga, treba obratiti pažnju i u tim trenucima kako nam zdravlje ne bi nastradalo.

Recimo, nova ljubav je idealan temelj za snažnu dozu stresa, pogotovo u prvim fazama zaljubljivanja i ulaska u vezu kad nam je sve važno, napeto i intenzivno. Tada leptirići u trbuhu i glavi ne znače samo sreću, već i priličnu razinu stresa koju treba izbaciti na neki kreativan način poput pisanja, crtanja ili slikanja. 

Vjenčanje bi nam trebao biti jedan od najsretnijih dana u životu, no često se dogodi da se osjećamo kao da nas je pregazio tenk od silnog stresa koji se nakupio tijekom planiranja. Stručnjaci savjetuju intenzivne fizičke vježbe tijekom tog perioda kako bi se stres izbacio na vrijeme prije nego što ga se nakupi previše.

Rođendani spadaju u sličnu kategoriju kao i vjenčanja, jer ma koliko nam bilo drago što nas svi zovu, dolaze i čestitaju, u slučaju nekih okruglih rođendana tipa 30. ili 40. počnemo razmišljati o starosti, prolaznosti života, žalimo za propuštenim prilikama ... sve što gomila stres.

Za sve ove probleme odgovoran je današnji stil života koji nam ne dozvoljava opušten pristup bilo čemu, pa psiholozi tvrde da nikada kao sada nije bilo potrebno imati neki stalni hobi za opuštanje i smanjivanje razine stresa koji sve više utječe na zdravlje modernog čovjeka.

05.05.2013. 09:20:00
http://metro-portal.hr/i-prevelika-sreca-donosi-stres/77940/