Metro-portal.hr

objavljeno 23.07.2011. 09:56:00
PROBLEMI S PAŽNJOM

I odrasli ljudi pate od ADHD-a

Poremećaj pažnje od kojeg pate djeca može uzrokovati probleme i odraslim osobama koji najčešće ne znaju da je upravo ADHD uzrok njihovih problema

Fotografija vijesti

Ovaj razvojni živčani poremećaj ponekad se produžava i na razdoblje zrelosti piše portal B92. Vjerojatno postojim mnogo odraslih osoba koje same ne znaju da pate upravo od ADHD-a. Takve osobe ne dobijaju terapiju koja im je potrebna i mnogo im je teže ostvariti normalan učinak na poslu, fakultetu ili u vezi.

Ako imate problema s organizacijom, buđenjem, financijama, sve to može biti znak da patite od ADHD-a. Teže se dijagnosticira kod odraslih pa se uz standardne testove uvodi i analiza iskustva iz djetinjstva te onih iz škole.

U nekim slučajevima liječnik će intervjuirati i ljude iz okruženja osobe za koju se sumnja da pati od ADHD. Dobra viijest je da isti tretmani koji pomažu hiperaktivnoj djeci deluju i na odrasle.

Stopa učestalosti ADHD i drugih razvojnih poremećaja je u porastu posljednjih godina, a procjenjuje se da oko četiri posto odraslih pati od ovog sindroma.

23.07.2011. 09:56:00
http://metro-portal.hr/i-odrasli-ljudi-pate-od-adhd-a/61579/