Metro-portal.hr

objavljeno 27.12.2009. 13:53:51
PRAVDA ZA SVE

I Nobilo i maloljetnici zaradili prekršajne prijave

Policija je i s Nobilom obavila obavijesni razgovor, no nije precizirala je li to bilo u policiji ili negdje drugdje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/CROPIX )
Policijska uprava zagrebačka izvijestila je danas da će zagrebački odvjetnik Anto Nobilo zbog pljuske maloljetniku dobiti prekršajnu prijavu za kršenje javnog reda i mira, a prekršajnu prijavu zaradili su i maloljetnici koji su jučer zaustavljali i ometali promet na "zelenom valu".

Policija je na dojavu građana jučer ujutro došla na raskrižje Žerjavićeve i Gundulićeve, gdje je bilo osam mladića između 14 i 16 godina starosti, koji su, postavivši kontejnere i igrajući nogomet, ometali normalno odvijanje prometa.

Mladići, s kojima je u nazočnosti roditelja u policiji obavljen obavijesni razgovor, izjavili su da je to bio njihov prosvjed jer im je uskraćen pristup dječjem igralištu.

Tijekom obrade saznalo se i da je prilikom njihove obustave prometa jedan od vozača koji se tamo zatekao, Anto Nobilo, udario maloljetnika (1994.) otvorenim dlanom po licu.

Protiv Nobila bit će podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja opisanog u članku 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a mladići su počinili prekršaj iz članka 124. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. (hina/metro-portal)

27.12.2009. 13:53:51
http://metro-portal.hr/i-nobilo-i-maloljetnici-zaradili-prekrsajne-prijave/29427/