Metro-portal.hr

objavljeno 18.08.2012. 20:08:12
KATASTROFA

I dalje gori kod Trogira, opožareno 800 hektara

Požar i dalje gase Državne intervencijske postrojbe Split i Zadar te županijske i lokalne vatrogasne snage - oko 160 vatrogasaca

Kanaderi su u punom pogonu
Kanaderi su u punom pogonu (Arhiva)

Nakon što je sinoć planuo požar blizu odlagališta smeća kod splitkog aerodroma Resnik blizu Trogira, vatra je ubrzo zaprijetila gradu. Cjelonoćna borba, potpomognuta zračnim snagama tijekom jutra požar je stavila pod kontrolu, no on i dalje gori nesmanjenom žestinom. 

Evo izvješća DUZS-a u 19 sati:

Splitsko - dalmatinska županija

  • Zračne snage koje su gasile požar na području Trogira, napustile su požarište. Požar i dalje gase Državne intervencijske postrojbe Split i Zadar te županijske i lokalne vatrogasne snage - oko 160 vatrogasaca. Saniraju se rubni dijelovi požarišta. Procjenjuje se da je opožareno oko 800 ha trave, niskog raslinja, makije i borove šume. Županijska cesta Plano-Prgomet (spoj sa autocestom A1) otvorena je za promet. Zračna luka Split otvorena je u 16 sati.
  • Požar na otvorenom prostoru kod Omiša na području Duće je ugašen. U požaru je izgorjelo 200 ha niske i visoke borove šume i makije

Šibensko - kninska županija

  • Zračne snage koje su gasile požar otvorenog prostora  na području Radonjića, napustile su požarite.  Požar gase Državna intervencijska postrojba Šibenik, županijske i  lokalne vatrogasne snage s ukupno 40 vatrogasaca i 14 vozila.
  • Na požarištu na području Dazlina - Gaćelezi u tijeku je sanacija požarišta. Opožarena je trava, nisko raslinje i smrika.

Dubrovačko - neretvanska županija
Požar otvorenog prostora kod Otrića na području Seoci uz granicu sa Republikom BiH je ugašen. Opožareno je oko 20 ha borove šume i mješovitog raslinja, od toga 5 ha na području Republike Hrvatske.

Zadarska županija
Požar otvorenog prostora na području Biljana Donjih je ugašen. Opožareno je oko 20 ha šume i niskog raslinja. Požar su gasili vatrogasci iz JVP-a Zadar i Benkovac te 2 Air Tractora.

 

18.08.2012. 20:08:12
http://metro-portal.hr/i-dalje-gori-kod-trogira-opozareno-800-hektara/73359/