Metro-portal.hr

objavljeno 14.04.2020. 09:29:00
COOL

I Andrija se bori protiv korone

U borbi s krizom pandemije nastao je projekt Andrija, digitalni osobni asistent namijenjen svakom hrvatskom građaninu

Digitalni asistent Andrija
Digitalni asistent Andrija (Arhiva)

Andriji se građani mogu javiti putem WhatsAppa slanjem ključne riječi Pozdrav na broj +385 99 775 3049 koji je potrebno najprije spremiti u imenik. Servis se može aktivirati i Andrijinoj službenoj stranici www.andrija.ai, kao i na službenoj stranici Vlade za borbu protiv koronavirusa www.koronavirus.hr.

Tko je Andrija? Riječ je o digitalnom asistentu koji koristi umjetnu inteligenciju kako bi istovremeno bio povezan s milijunima građana i svim važnim institucijama u borbi protiv koronavirusa.

Andrija objašnjava ljudima kako prepoznati simptome zaraze koronavirusom na sebi i drugima kroz asistiranu samoprocjenu. Građani tako dobivaju bolje razumijevanje rizika potencijalne zaraze i informaciju kada mogu biti mirni, a kada trebaju poduzeti nešto na dobrobit sebe i ostalih.

Osim toga, Andrija pomaže ljudima kako bi stupili u kontakt s nadležnim institucijama, upućujući svakoga na pravu adresu i tako štedi vrijeme građana, ali i liječnika u trenucima opterećenja zdravstvenog sustava.

Digitalni asistent građanima omogućuje i da dostave informacije iz svog kućanstva i tako ispune svoju građansku dužnost pomaganja epidemiolozima u borbi protiv koronavirusa.

14.04.2020. 09:29:00
http://metro-portal.hr/i-andrija-se-bori-protiv-korone/124964/