Metro-portal.hr

objavljeno 07.04.2011. 21:43:09
DOĐITE!

Humanitarni koncert grupe Fides i škole VInko Bek za školu u Beninu u Africi

Djeca iz centra Vinko Bek

Glazbeni odjel Gradske knjižnice poziva Vas na preduskrsni koncert grupe FIDES. Kao predgrupa nastupit će Vokalni ansambl srednje škole "Vinko Bek". Koncert će se održati  u Čitaonici na I. katu Gradske knjižnice, Starčevićev trg 6 . Ovaj koncert dio je projekta „Knjižnica širom otvorenih vrata - Upoznajmo glazbene instrumente".

Glazbeni odjel, u suradnji sa školom za slijepe i slabovidne "Vinko Bek" organizira ciklus koncerata.

Nastupaju studenti Muzičke akademije u Zagrebu, a koncerti-predavanja održavaju se jednom mjesečeno od 2007.godine na poticaj Perice Mihaljevića - profesora klavira iz Centra za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek".

Ulaz besplatan!

Ponedjeljak 18. travnja u 18 h

Humanitarni koncert (svečana dvorana III. Gimnazije u Kušlanovoj)

Nastupaju: učenici osnovne škole Dragutina Kušlana,  Mirta Lice-harfa, Marija Mlinar-harfa, pjevaju Ana Lice i Nenad Kosak,  na lutnji - Igor Mladinić , roditelji učenika a ove godine i Vokalni  ansambl srednje škole "Vinko Bek".

Ulaz besplatan a izlaz se plaća po želji i mogućnostima ( svi prihodi od „izlaznica" s koncerta namjenjeni su za školu u Beninu, Afrika).

Vokalni  ansambl srednje škole "Vinko Bek" ima sedam pjevača, na klavijaturama ih prati učenik Dominik Kolak a umjetnička voditeljica je Ružica Rašpolić - zaposlena na mjestu glazbenog  terapeuta u Centru „Vinko Bek".

Dio pjesama koje će ansambl izvoditi na navedenim koncertima su:

1. "Dodi li" (Israeli Song from the Song of Songs, arr.Doreen Rao)

2. "Rock-A-My-Soul" (traditional, arr.Barrie Carson Turner)

3. "Love is all around" (Reg Presley, arr. Claus Peter Bigler)

Ansambl na svom repertoaru ima pjesme na: hrvatskom, engleskom, hebrejskom, ruskom jeziku. Surađuje s dramskom školskom grupom te s njima ili samostalno  redovno sudjeluju na školskim i vanškolskim priredbama i festivalima: INKAZ, FEM ( Festival jednakih mogućnosti).

U Centru zadnje dvije godine djeluje i školski band „Razlike" s kojim Ansambl također tijesno surađuje.

Profesorica likovne kulture i voditeljica naših likovnih grupa - Tanja Parlov s učenicima postiže zavidne rezultate. Ove godine učenica Lucija Kuna (osnovna škola) na likovnom natječaju „Volim Hrvatsku" Turističke zajednice Zagrebačke županija i Turističke zajednice Grada Zagreba osvojila je 2.mjesto s likovnim radom (taktilni crtež): „Kad cvijet njeguješ raste, tako i čovjek". Tema natječaja je bila „Učimo od prirode".
07.04.2011. 21:43:09
http://metro-portal.hr/humanitarni-koncert-grupe-fides-i-skole-vinko-bek-za-skolu-u-beninu-u-africi/57482/