Metro-portal.hr

objavljeno 14.06.2019. 14:01:00
HUMANITARNO

Humanitarna akcija s posebnom edicijom Foo Fighters plakata Osno

Fantastične autorske radove istarskih umjetnika Aleksandra Živanova i Andree Rosara, inspiriranih pulskim simbolima, Arenom i Uljanikom, osobno je odobrio sam bend

Lijepa gesta
Lijepa gesta (Arhiva)

Uspomenu na dva rasprodana koncerta Foo Fightersa u pulskoj Areni publika će moći ponijeti i u obliku posebnih plakata izrađenih povodom premijernog gostovanja benda u Hrvatskoj. Sami Foo Fightersi, kao i autori plakata i organizatori koncerta odrekli su se prihoda od prodaje u korist obitelji Uljanikovaca pogođenih aktualnom krizom u ovom brodogradilištu.

Fantastične autorske radove istarskih umjetnika Aleksandra Živanova i Andree Rosara, inspiriranih pulskim simbolima, Arenom i Uljanikom, osobno je odobrio sam bend. Tri plakata tiskana su u limitiranoj količini od po 300 komada i prodavati će se isključivo na merchandise štandu Foo Fightersa smještenom ispod Arene, u Istarskoj ulici, po cijeni od 100 kn.

Praksa izrade posebnih limitiranih plakata odavno je dio koncertne kulture, a samo kod nas slične akcije radile su se primjerice za nastupe grupa Prophets Of Rage ili Clutch. Ipak, ovo je prvi put da se spremaju dva plakata te da prihod od njihove prodaje ide u humanitarne svrhe što je bila ideja koju su Foo Fighters odmah prihvatili.

14.06.2019. 14:01:00
http://metro-portal.hr/humanitarna-akcija-s-posebnom-edicijom-foo-fighters-plakata-at-the-gates-blinded-by-the-fear-osno/119024/