Metro-portal.hr

objavljeno 03.01.2013. 08:17:00
LOŠE

Hugo Chavez u kritičnom stanju

Chavez je već tri tjedna na Kubi gdje je četvrti put podvrgnut operativnom zahvatu zbog karcinoma

Chavez je u teškom stanju
Chavez je u teškom stanju (Arhiva)

Bolivijski predsjednik Evo Morales u srijedu je izrazio veliku zabrinutost zbog zdravstvenog stanja venezuelanskog kolege Huga Chaveza, koji je nedavno na Kubi podvrgnut teškoj operaciji zbog recidiva raka.

"Neka mu naše molitve pomognu", rekao je Morales, Chavezov saveznik i blizak prijatelj, na konferenciji za novinare održanoj u Cochabambi.

"Zdravstveno stanje našega brata, predsjednika Chaveza vrlo je zabrinjavajuće", rekao je, dodavši kako je razgovarao s članovima Chavezove obitelji koja je uz njega, ali ne i s bolivijskim potpredsjednikom Nicolasom Madurom.

Chavez je već tri tjedna na Kubi gdje je četvrti put podvrgnut operativnom zahvatu zbog karcinoma. Poslije operacije došlo je do komplikacija u vidu krvarenje i respiratorne infekcije. Venezuelanska oporba u međuvremenu je zatražila da vlada javnosti iznese punu istinu o predsjednikovu stanju.

"Otkako je na Kubi Chavez se nije obratio javnosti, a vlada više informacija skriva nego što ih iznosi", kazao je na tiskovnoj konferenciji u srijedu Ramon Aveledo, čelnik oporbene koalicije Demokratskog jedinstva. "Pokušaji da se zemlja uvjeri da predsjednik i dalje upravlja Venezuelom apsurdni su i neodgovorni", dodao je.

03.01.2013. 08:17:00
http://metro-portal.hr/hugo-chavez-u-kriticnom-stanju/75776/