Metro-portal.hr

objavljeno 26.07.2010. 07:58:53
NO YANKEES

Hugo Chavez prijeti prekidom isporuke nafte SAD-u

Chavez kaže da Venezuela ne bi SAD-u poslala ni kap nafte ako bi došlo do vojnog napada iz Kolumbije, bliskog saveznika SAD-a

(Getty Images)

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez zaprijetio je da će prekinuti isporuku nafte SAD-u u slučaju vojnog napada iz Kolumbije.

Chavez je prošlog tjedna prekinuo diplomatske odnose s Kolumbijom zbog tvrdnji vlade predsjednika Alvara Uribea, bliskog saveznika SAD-a, da Venezuela pruža utočište kolumbijskim ljevičarskim pobunjenicima.

"Ako bude bilo kakve vojne agresije protiv Venezuele s kolumbijskog teritorija ili od bilo kuda, koju bi zagovarao yankeejevski imperij, prekinut ćemo isporuke nafte Sjedinjenim Državama, čak i ako bi zbog toga morali ovdje jesti kamenje", rekao je Chavez.

"Ne bi poslali više ni jednu kap američkim rafinerijama", rekao je uz bučno odobravanje tisuća podržavatelja na skupu njegove socijalističke stranke.

Chavez je rekao kako se pribojava da je opasnost napada iz Kolumbije neposredna nakon što ga je Bogota optužila da je dopustio zapovjednicima pobunjene ljevičarske organizacije FARC da slobodno djeluju u logorima u blizini granice.

Chavez je odbacio kolumbijske optužbe i rekao da neće tolerirati bilo kakve strane naoružane skupine u Venezueli. (hina/metro-portal)

26.07.2010. 07:58:53
http://metro-portal.hr/hugo-chavez-prijeti-prekidom-isporuke-nafte-sad-u/45136/