Metro-portal.hr

objavljeno 16.06.2019. 16:31:00
NAJAVE

Huawei u listopadu lansira svoj Ark OS, ali ne na Mate 30 modelu

Ark OS je razvijan s ciljem plasmana na naredne modele Huawei pametnih telefona, a kako izvori govore on je čak do 60% brži u odnosu na aktualne modele Android mobilne platforme

Huawei ima odgovor
Huawei ima odgovor (Huawei)

Čitava ova priča oko Amerikanaca i Huaweia ostavila je duboki trag. Ne samo na prodaju aktualnih modela Huawei pametnih telefona (posebice samog vrha ponude), već i na one koji će tek biti predstavljeni.

Nedavno se u javnosti pojavila informacija kako će Huawei svoju nadolazeću Mate 30 liniju predstaviti sa Ark OS-om ipak tome neće biti tako.

Ark OS svojevrsni je odgovor na „neslugasice" i optužbe o špijunaži koje je Američki predsjednik Trump plasirao ka Huaweiu i zabrani korištenja u narednim modelima Android mobilne platforme dobro nam poznatog Googlea.

Dakle Ark OS je razvijan s ciljem plasmana na naredne modele Huawei pametnih telefona, a kako izvori govore on je čak do 60% brži u odnosu na aktualne modele Android mobilne platforme.

Ipak, da se vratimo suštini članka - u listopadu će Huawei predstaviti Mate 30 modele pametnih telefona, ali na njima ipak neće biti Ark OS. Kako će to biti izvedivo ostaje tek za vidjeti. Za kraj iz tvrtke navode kako su sigurni da će krajem 2019, godine tvrtka ostvariti brojku od 225 milijuna prodanih modela Huawei pametnih telefona te na taj način nadmašiti brojke iz 2018, godine koje su iznosile nemalih 200 milijuna. 

Piše: Nino Krstačić
16.06.2019. 16:31:00
http://metro-portal.hr/huawei-u-listopadu-lansira-svoj-ark-os-ali-ne-na-mate-30-modelu/119061/