Metro-portal.hr

objavljeno 05.04.2019. 09:31:00
NOVOSTI

Huawei i HONOR predstavili nove ciljeve za strategiju dvojnog brenda

Novi su ciljevi postavljeni nakon što je kompanija postigla svih sedam strateških ciljeva koje je Richard Yu postavio 2012. godine

Ciljevi su i više nego ambiciozni
Ciljevi su i više nego ambiciozni (Huawei)

Richard Yu, izvršni direktor i CEO Huawei Consumer BG, na svom službenom Sina Weibo profilu objavio je nove strateške ciljeve kompanije:

  1. Huawei će postati najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu

  2. HONOR će postati drugi najveći proizvođač pametnih telefona u Kini i četvrti na svijetu

  3. Kompanija će podupirati HONOR u razvoju vrhunskih proizvoda i nastaviti ulaganja u tehnološke inovacije, distribucijske kanale i maloprodajne strategije, održavajući istovremeno čvrstu strategiju dvojnog brenda kod Honora i Huaweija. Oba brenda zadržat će napredno razmišljanje i pomoći u stvaranju inteligentnog i potpuno povezanog svijeta.

Richard Yu vjeruje da je Huaweijeva poslovna jedinica za privatne korisnike (Consumer BG) dosegla novu razinu," te da će „Huawei i HONOR ove godine vjerojatno postati najveći svjetski proizvođač pametnih telefona."

Novi su ciljevi postavljeni nakon što je kompanija postigla svih sedam strateških ciljeva koje je Richard Yu postavio 2012. godine, a to su:

  1. Transformacija iz ODM nebrendiranog operatera u neovisni OEM brend

  2. Prelazak s uređaja niske klase na one srednje i visoke klase

  3. Prestanak prodaje telefona izuzetno niske klase koji postižu visoku prodajnu količinu, ali nisku dobit

  4. Inkorporacija HiSilicon četverojezgrenog procesora i Balong čipa

  5. Razvoj e-commerce poslovanja

  6. Osmisliti korisničko iskustvo Emotion UI

  7. Postati vodeći u globalnoj industriji hardvera

Huaweijeva poslovna jedinica za privatne korisnike vodi u prihodima kompanije s povećanjem od 48,4 posto, nadmašujući tako poslovnu jedinicu za telekomunikacijske mreže. Prošle godine, Huaweijeva poslovna jedinica za privatne korisnike ostvarila je prodaju od 348,9 milijardi RMB, što je povećanje od 45,1 posto u odnosu na prethodnu godinu, čime je najviše doprinijela prihodima kompanije.

HONOR je, unatoč padu globalne industrije, snažnim rastom učvrstio svoju vodeću poziciju. Prema izvješću IDC-a, globalno tržište pametnih telefona u prva tri tromjesečja 2018. zabilježilo je pad od 3,1 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, no HONOR je taj trend zaustavio i ostvario povećanje od 27,1 posto. Također, u međunarodnoj prodaji u 2018. godini, HONOR je ostvario godišnji porast od preko 170 posto te je zauzeo drugo mjesto u globalnoj online prodaji s porastom od 29,4 posto u odnosu na prethodnu godinu [Izvor: IDC Worldwide Mobile Phone Tracker, 2018].

HONOR je ove godine predstavio nekoliko novih tehnologija koje dokazuju njegov vodeći položaj u industriji. One uključuju:

  • 3D ToF: HONOR View20 ima 3D ToF (Time of Flight) senzor u sustavu stražnje kamere. Zahvaljujući dodanom raspoznavanju dubine, praćenju skeleta i mogućnostima snimanja pokreta u stvarnom vremenu koje ovaj novi senzor omogućuje, HONOR View20 iznimno je tanak 3D transformator s funkcijama kao što su 3D igre upravljane pokretom tijela, 3D oblikovanje i Magic AR.

  • All-View zaslon: HONOR View20 koristi 6.4-inčni zaslon rezolucije 2310p x 1080p i 398 PPI. Novi All-View zaslon predstavlja inovativan način smještanja kamere u zaslon; odbacio je vrlo često korišten notch/zub koji zauzima relativno veliku površinu zaslona te je za prednju kameru kreirao vrlo malu rupicu promjera samo 4,5 mm. HONOR View20 time svojim korisnicima pruža upečatljiv doživljaj s izvanrednim odnosom između zaslona i kućišta od čak 91,8 posto. Njegov široki zaslon od 19.5: 9 blizu je omjera koji se koristi u kinima, čime je vrlo pogodan za gledanje filmova.

  • 5G: Huawei i HONOR uključeni su u sve tri razine napretka mreže, od 3G do 4G i sada 5G: prva uključuje pokretače standardnih i temeljnih patenata; drugi su oni koji pružaju i provjeravaju rješenja za razvoj mreže; treći su brendovi pametnih telefona koji se temelje na davateljima 5G rješenja, kao i proizvođačima 5G aplikacijskih usluga koji kreiraju sve vrste aplikacija. HONOR ima prednost u taktičkom planiranju 5G uređaja te svoj prvi 5G mobilni telefon planira predstaviti već ove godine, prema riječima Georgea Zhaoa, predsjednika HONORA, na Mobile World Congressu 2019.

„HONOR je blizu još jednog proboja i za nas nema usporavanja jer na muci se poznaju junaci. Na svaki dan gledamo kao priliku da svojim fanovima pružimo još više. Za HONOR, najbolje tek dolazi," izjavio je predsjednik Honora George Zhao.

05.04.2019. 09:31:00
http://metro-portal.hr/huawei-i-honor-predstavili-nove-ciljeve-za-strategiju-dvojnog-brenda/117821/