Metro-portal.hr

objavljeno 17.12.2009. 17:17:54
PROGRAMSKO VIJEĆE:

HTV još ne zna kako će pratiti predsjedničke izbore

Na javnoj televiziji neće se raditi izlazne ankete jer je DIP rekao da se procjene rezultata ne mogu iznositi prije ponoći

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix)

Programsko vijeće HRT-a danas je nakon rasprave o emitiranom programu HRT-a donijelo zaključak kojim je izrazilo nezadovoljstvo što deset dana prije izbora nije usuglašena koncepcija praćenja izbora na izborni dan.

Zamjenik urednice Informativnog programa HTV-a Dražen Majić rekao je da HTV neće raditi izlazne ankete jer im je Državno izborno povjerenstvo ukazalo da se procjene rezultata izbora ne mogu iznositi prije ponoći.

Osvrnuvši se na tvrdnje predstavnika HTV-og ogranka HND-a koji su ranije danas od Programskog vijeća zatražili promjene u Informativnom programu, ocjenjujući da je u tom djelu HTV-a izgubljena vjerodostojnost, zavladao kaos i pala gledanost, Majić je rekao da se ne može reći da program ne uživa povjerenje.

"Istraživanje je pokazalo da se najviše vjeruje Dnevniku HTV-a", rekao je Majić.

Privremeni glavni ravnatelj HRT-a Josip Popovac izvijestio je da će biti raspisan natječaj za izbor novog tajnika Programskog vijeća, pošto sadašnja tajnica ide u mirovinu.

U nastavku sjednice, zakazanom za ponedjeljak, Vijeće će raspravljati o poslovanju HRT-a za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2009. i o prijedlozima programskog usmjerenja Hrvatskog radija i HTV-a za 2010. Rasprava o prijedlogu financijskog plana HRT-a za 2010., koja je također na dnevnom redu, bit će zatvorena za javnost. (hina/metro-portal)

17.12.2009. 17:17:54
http://metro-portal.hr/htv-jos-ne-zna-kako-ce-pratiti-predsjednicke-izbore/28794/